Društvo

Uspješna saradnja sa Njemačkom u oblasti bezbijednosti

2811policija_sastanak
M
inistar unutrašnjih poslova mr Raško Konjević sastao se sa predsjednikom Kriminalističke policije Savezne njemačke pokrajine Baden Virtemberg Diterom Šnajderom i direktorom Kriminalističke policije Ralfom Mihelfelderom, koji borave u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Uspješna saradnja sa Njemačkom u oblasti bezbijednosti
Portal AnalitikaIzvor

Konjević je izrazio zahvalnost na podršci SR Njemačke reformskom procesu i napretku Crne Gore na planu ostvarivanja strateških ciljeva – integraciji u EU. U tom kontekstu, posebno je apostrofirao značaj bilateralne saradnje u procesu implementacije Akcionog plana za pregovaračko poglavlje 24, kaže se u saopštenju Ministarstva.

Predsjednik Kriminalističke policije Šnajder je iskazao zadovoljstvo partnerskim odnosima dviju policijskih organizacija i naglasio spremnost Njemačke da nastavi sa pružanjem podrške u dostizanju savremenih policijskih standarda država članica EU.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o modalitetima jačanja međunarodne saradnje, u kontekstu napora Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore da dodatno unaprijedi profesionalne kompetencije policijskih službenika u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala.

Dosadašnja uspješna saradnja Crne Gore i Savezne pokrajine Baden Virtemberg u oblasti bezbjednosti i unutrašnjih poslova biće intenzivirana i na strateškom i operativnom nivou i to kroz zajedničke projekte za čiju realizaciju bi, prema ocjenama sagovornika, trebalo iskoristiti finansijska sredstva iz EU fondova, navodi se u saopštenju.

 

Portal Analitika