Politika

ŠĆEKIĆ: SNP spremna za vanredne izbore u Beranama da bi smijenili lošu vlast

okdadopr
P
redsjednik Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije u Beranama Dragoslav Ščekić kazao je u izjavi za Portal Analitika da je SNP podržava ideju za raspisivanje vanrednih lokalnih izbora u tom gradu, navodeći da će na njima na pobijedi neodgovornu vlast DPS-a.

ŠĆEKIĆ: SNP spremna za vanredne izbore u Beranama da bi smijenili lošu vlast
Portal AnalitikaIzvor

- Saglasan sam sa najavama o skraćenju mandata lokalnom parlamentu, imajući u vidu činjenicu da je trenutna vlast veoma loše vodila lokalnu samoupravu i što su mnogo lošeg uradili za građane Berana. Upravo iz ovih razloga potrebno je što hitnije smijeniti trenutnu DPS-SDP koaliciju i zaustaviti potpuno posrnuće Berana, rekao je Ščekić za Portal Analitika.

Šćekić je dodao da je bolje da se što prije promijeni vlast u toj opštini.

- SNP ne bježi od izbora, naprotiv, mi smo spremni da izađemo na izbore i to kao najjači politički subjekt u Beranama. Za razliku od trenutne DPS-SDP vlasti, koji skraćuju mandat priznajući svoj panicni strah, kako bi makar pokusali da zadrže vlast na izborima izdvojenim od preostalih opština, SNP to zahtijeva zbog legitimiteta i interesa gražana i grada, rekao je Šćekić.

Šćekić istovremeno nije želio da komentariše stav Gorana Danilovića koji je kazao da opozicija u Beranama treba da se uzdrži od "poletnog" pristajanja na vanredne izbore u režiji DPS-a.

- Ne interesuju nas neodgovorne izjave pojedinaca iz vrha Demokratskog fronta koji se pojavljuju obično kada je najteže DPS-u. Podvlačim jos jednom SNP je u potpunosti spremna da preuzme odgovornost vršenja lokalne vlasti u Beranama iz prostog razloga sto građani to prepoznaju kroz politiku i rad našeg Opstinskog odbora, zaključio je Šćekić.

Danas je Odbor za statutarna pitanja Skupštine opštine Berane donio konsenzusom odluku da lokalni parlament u ovom sastavu radi do 16. decembra, odnosno do trenutka kada bude formirana Skupština u Petnjici. Skupština na kojoj bi trebalo da bude skraćen mandat bi trebalo da bude održana 11. decembra.

To znači da bi lokalni izbori u Beranama mogli da budu održani već u februaru.

 

 

Portal Analitika