Politika

Danilović: Opozicija u Beranama da ne pristane na vanredne izbore

2811goran-danilovic
O
pozicija u Beranama treba da se uzdrži od "poletnog" pristajanja na vanredne izbore u režiji Demokratske partije socijalista DPS, poručio je poslanik Demokratskog fronta DF Goran Danilović.

Danilović: Opozicija u Beranama da ne pristane na vanredne izbore
Portal AnalitikaIzvor


"Neke odluke treba da donesemo zajednički i na državnom nivou, ali uz prethodno jasno i glasno postavljanje uslova. Nije pametno ne izvući nikakav nauk iz nedavno završene izborne procedure u tri grada!?”, napisao je Danilović na svom Facebook profilu.



Prema njegovim riječima, prekršeni su i Ustav i osnovna načela demokratije kada istovremeno nijesu raspisani izbori u Petnjici i u Beranama.



“Ali zato sada treba da dobijemo izbore samo u Beranama jer su se u DPS-u navodno posvađali!? Kome odgovara ovo cjepkanje i mrcvarenje po sistemu; svakog mjeseca neki lokalni izbori i grupisanje DPS-a u jednu opštinu? Ili da se dogovaramo i dijelimo odgovornost ili će odgovornost i slava pripasti lokalnim političarima iz opozicije”, zaključio je Danilović.



Danas je Odbor za statutarna pitanja Skupštine opštine Berane donio konsenzusom odluku da lokalni parlament u ovom sastavu radi do 16. decembra, odnosno do trenutka kada bude formirana Skupština u Petnjici.



To znači da u lokalnom parlamentu neće biti promjene predsjednika Skupštine i pet odbornika sa područja Bihora, već da će oni, u skladu sa zakonom, učestvovati u radu Skupštine opštine Berane na današnjoj i makar još jednoj sjednici.

tekst: CdM, foto: in4s.net

Portal Analitika