Društvo

MIHAILO: Nadležni odobravaju zatiranje naše nacionalne svijesti od strane SPC

0410-mihailo
M
itropolit CPC Mihailo saopštio je da devastaciji crnogorskih svetinja nema kraja i da to potvrđuje najnoviji primjer divlje gradnje na, osam vjekova starom spomeniku kulture,  manastiru Reževići u Paštrovićima.

MIHAILO: Nadležni odobravaju zatiranje naše nacionalne svijesti od strane SPC
Portal AnalitikaIzvor

U reagovanju na vijest da su u okviru manstirskog kompleksa Reževići, izgrađeni pomoćni objekti i da se radovi i dalje izvode, Mihailo je istakao da SPC ide do konačnog zatiranja crnogorske nacionalne svijesti a da nadležne institucije pri tom ćute.

- Na ovoj svetinji   SPC bez dozvole nadležnih organa,  opet nedozvoljeno dograđuje,  mijenjajući izgled ovog vjerskog i istorijskog spomenika . Ovim povodom  se još ne oglašavaju nadlrežni, u prvom redu tuižilački i pravosudni  organi, koji su ekspeditivni  kada  je  u pitanju sudsko procesuiranje predstavnika CPC zbog ulaska u božje hramove, svojih predaka, ali prećutkuju devastatorstvo SPC u Crnoj Gori - navodi se u reagovanju Crnogorske pravoslavne crkve proslijeđenom Portalu Analitika koje potpisuje mitropolit Mihailo.

- Još malo pa neće ostati nijedna vjerska  svetinja u Crnoj Gori kojoj se neće promijeniti izgled. SPC narušava izgled naših svetinja,  a preko te forme hoće da promijeni suštinu, crnogorsku nacionalnu svijest u srpsku, grubim denacionalizovanjem Crnogoraca. Drugim riječima devastiranjem crnogorskih svetinja, devastiraju se samo Crnogorci i njihova svijest. Pošto je nekažnjena za sve dosadašnje devastacije  SPC ide dalje do kraja, do potpune promjene našeg sakralnog i kulturnog nasljeđa  i konačnog zatiranja naše nacionalne svijesti. Kako to i ne bi radila kad nailazi na ćutanje kao i odobravanje nadležnih. Do Kada – poručeno je u reagovanju.

 

Portal Analitika