Politika

MEDOJEVIĆ: “Kacin, Lajčak, Lipka i Tanok plaćeni lobisti režima”

okmedosl
L
ider Pokreta za promjene i član predsjedništva DF-a Nebojša Medojević kazao je u izjavi za Dan da je “crnogorski kriminalni režim posvetio izuzetnu pažnju i investirao mnogo novca da bi zadržao kakvu takvu poziciju kod međunarodne zajednice”.

MEDOJEVIĆ: “Kacin, Lajčak, Lipka i Tanok plaćeni lobisti režima”
Portal AnalitikaIzvor

Medojević je rekao da sve značajnije obavještajne službe svijeta imaju istovjetno mišljenje da je režim premijera Mila Đukanovića “ogrezao u kriminalu i da je balkanska konfederacija organizovanog kriminala ozbiljna prijetnja za stabilnost regiona”.

- Đukanović je već odavno bezbjednosno obavještajno pitanje, a ne političko. Već odavno ovaj režim nema podršku sa važnih političkih adresa.  Zato se režim pobrinuo za pridobijanje lobista nižeg profila poput Kacina, Lajčaka, Lipke i Tanoka i ponekih ambasadora zapadnih zemalja koji pitanje demokratskih promjena u Crnoj Gori drže na niskom nivou prioriteta u izvještajima koje šalju svojim centralama – rekao je Medojević za Dan.

On je naglasio da je to “jedan od ključnih kanala za pridobijanje poslanika evropskog parlamenta da drže oči zatvorene na veze crnogogrskog režima i mafije, korupcije, izborne manipulacije, krađa i nasilja prema kritičarima režima”.

Izjava lidera PzP-a uslijedila je nakon što je u utorak izvjestilac za Crnu Goru Čarls Tanok, na raspravi u Evropskom parlamentu, pohvalio napredak naše države na evropskom putu. On je, tom prilikom, rekao da očekuje da će Crna Gora biti 29. članica EU.

Tokom raspave, Tanok je  ocijenio da je neprihvatljivo izvještavanje pojedinih medija koji su ga, nakon nedavne posjete Podgorici optužili da je korumpiran.

Medojević je u izjavi za Dan, takođe, istakao da je “bivši francuski obavještaac Arno Dežan ključni čovjek crnogorskog režima”.

- Njega su mediji označavali kao starog i veoma dobrog prijatelja Mila Đukanovića i Stanka Subotića – rekao je Medojević.

Portal Analitika