Politika

Tadić u novoj NVO

oktadic
P
očasni predsednik Demokratske stranke (DS) i bivši predsjednik Srbije Boris Tadić svojim savjetima će pomagati novu nevladinu organizaciju (NVO), u čijem radu bi trebalo da učestvuje i njegov nekadašnji savjetnik Jovan Ratković, pišu Večernje novosti.

Tadić u novoj NVO
Portal AnalitikaIzvor

 

Pozivajući se na nezvanična saznanja, list navodi da je nova NVO, čije ime nije objavljeno, već pronašla prostor na Zvezdari u blizini Đeram pijace, a da je u novim kancelarijama viđen i nekadašnji šef Bezbednosnoinformativne agencije Saša Vukadinović.

Kako prenose izvori Novosti, i pojedini predsjednici opštinskih odbora DS zainteresovani su za rad te NVO, što su pojedinci odmah protumačili kao okupljanje partijskih nezadovoljnika.

Ove spekulacije nisu mnogo uzrujale rukovodstvo DS, jer, kako su objasnili, mogući angažman Tadića u NVO ne vide kao sukob interesa, a odbacuju, takođe, i mogućnost da se u njenom okrilju okuplja nekakva zavjerenička grupa.

Novoj NVO Tadić će pomagati savjetima u oblasti približavanja Srbije Evropskoj uniji, i to u vezi s poglavljima 23 i 24, u šta, između ostalog, spadaju i prava nacionalnih manjina, kao i sloboda medija, tvrde Novosti.

Tadić ima iskustva sa radom u civilnom sektoru, jer je još 1997. godine osnovao Centar za razvoj demokratije i političke vještine, čiji je direktor bio do 2002, a fokus rada bio je na obučavanju "svežih" kadrova za partijsko djelovanje i liderske pozicije.

 

 

Portal Analitika