Društvo

Knežević: Potrudiću se da popravim stanje na FPN-u, u studentske stvari se ne miješam

2811sasa
N
akon jučerašnjeg performansa nezadovoljnih studenata vršilac dužnosti dekana Fakulteta političkih nauka Saša Knežević za Antenu M kaže da će u naredna tri mjeseca pokušati da koliko toliko sredi stanje na fakultetu.

Knežević: Potrudiću se da popravim stanje na FPN-u, u studentske stvari se ne miješam
Portal AnalitikaIzvor

- Postoje stvari u kojima možemo da pomognemo, ali postoje stvari u koje ne možemo da se miješamo i ne smijemo da se miješamo.To nije nešto čime mi smijemo da se bavimo, to nam je strogo zabranjeno. To su studentska pitanja, mi njih ne biramo. To su oni radili sami, to su njihovi unutrašnji odnosi. Mi možemo da pomognemo u smislu da dogovorimo da se oni nađu, da razgovaraju, da to rade na razumniji način ali ne više od toga. Mislim da su se određeni studenti i vezali za neke ličnosti pa je to doprinijelo stvaranju problema. Naš osnovni cilj je normalizacija i konsolidacija unutrašnjeg stanja. Mi nijesmo ni sjednice Vijeća imali u posljednjih skoro dva mjeseca, imamo neke ineizmirene obaveze i prema predavačima i prema nekim drugim ustanovama. Ništa spektakularno ne treba očekivati, mislim da je ovo sve malo i prenaglašeno kroz medije. Najvažnije je da se vratimo nekom normalnijem funkcionisanju, da pokušamo da saniramo u mjeri u kojoj je to mguće, radi svih nas, te naše unutrašnje odnose, izjavio je Knežević za Antenu M.

Upitan šta je po njegovom mišljenju glavni razlog toliko izraženih neslaganja Knežević kaže, da to ima veze sa izborom dekana, ali i interesima profesora.

- To ima određene veze sa izborima za dekana, jer su onda tu značajnije upleteni interesi profesora, njihovog odnosa prema budućem upravljanju. Sve se to na neki način prenijelo na studente. Mada, nije neuobičajeno da oni imaju različita viđenja i u drugim stvarima. Mi smo ovakvu situaciju imali i prošle godine u vezi sa nečim drugim. I tada su zahtijevali ostavke tadašnjih predstavnika, kaže Knežević.

Sa druge strane nezadovoljni studenti neće odustati. Kako je za radio Antena M kazao njihov predstavnik Emir Pilav, danas se sastaju sa Kneževićem, a nakon sastanka će odlučiti šta dalje.

- Očekujem i saradnju nakon tog sastanka. Mogu da kažem da neće stati na ovome. Mi smo sinoć na sastanku odlučili da nakon sastanka sa dekanom u zavisnosti od ishoda, odlučimo šta dalje, jer neće se stati na ovome. Iako je druga strana rekla da je jučerašnji protest bio fijasko, mi smo zadovoljni odzivom. Veliki broj studenata juče nije bio u Podgorici, neki su bili na seminarima, neki imali kolokvijume, tako da smo veoma zadovoljni odzivom, izjavio je Pilav.

Portal Analitika