Politika

Crna Gora posvećeno afirmiše vrijednosti UN-a

2811mun
C
rna Gora posvećeno afirmiše temeljne vrijednosti Ujedinjenih nacija, saopštili su generalni sekretar te organizacije Ban Ki Mun i predsjednik Generalne skupštine Džon Vilijam Es, nakon sastanaka u Njujorku sa predsjednikom Skupštine Rankom Krivokapićem.

Crna Gora posvećeno afirmiše vrijednosti UN-a
Portal AnalitikaIzvor

Ki Mun Crnu Goru smatra faktorom stabilnosti u regionu i dodaje da možemo u svakom slučaju računati na pomoć ove organizacije koja okuplja 193 zemlje članice.

„Sa velikim zadovoljstvom se sjećam posjete Crnoj Gori prošle godine. Veoma cijenimo jako partnerstvo Crne Gore i UN-a. Pozdravljam razvoj demokratije u vašoj zemlji. Predsjednik vašeg parementa je predsjednik Parlamentarne skupštine OEBS-a, a to je organizacija koja ima veoma važnu ulogu u očuvanju mira i stabilnosti. Nadam se da ce saradnja OEBS-a i UN-a i dalje biti intenzivirana“, kazao je generalni sekretar UN za RTCG.

Krivokapić kaže da ohrabruje i činjenica da Crna Gora kao faktor stabilnosti u regionu, može uvijek računati na pomoć Ujedinjenih nacija.

Generalnog sekretara UN-a Krivokapić je pozvao da se obrati na zimskom zasjedanju OEBS-a u Beču u februaru iduće godine, i da dođe u Podgoricu kako bi otvorio Zgradu Ujedinjenih nacija na obali Morače.

Krivokapić se, tokom zvanične posjete SAD-u, u Njujorku sastao i sa predstavnicima crnogorskih iseljenika, kao i sa članovima Američkog nacionalnog savjeta Albanaca.

izvor: rtcg.me

Portal Analitika