Društvo

Dnevne novine: MUP i Uprava policije smjenjuju komandanta SAJ-a

2311konjevic
V
rh Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova MUP planira smjenu komandanta Specijalne antiterorističke jedinice Mladena Markovića, koji je omogućio održavanje nedavno održanog sastanka u kampu na Zlatici u Podgorici, kojim je predsjedavao bivši direktor policije i savjetnik Predsjednika Crne Gore Veselin Veljović, saznaju Dnevne novine.

Dnevne novine: MUP i Uprava policije smjenjuju komandanta SAJ-a
Portal AnalitikaIzvor

Prema pisanju Dnevnih novina Marković će biti smijenjen odmah po završetku istrage Unutrašnje kontrole, jer je već na samom početku bilo jasno da je odgovoran za kršenje procedura organizovanja skupova u Upravi policije.

Sprovodeći istragu u namjeri da otkriju koja je bila prava tema sastanka, inspektori Unutrašnje kontrole naišli su na očigledne propuste koje je počinio Marković. Iako Unutrašnja kontrola još nije zatvorila istragu o ovom slučaju.

Marković je bio u prvoj grupi policijskih službenika koji su saslušani u istrazi o skupu u kampu na Zlatici.

Sporni sastanak, oko kojeg se digla medijska prašina, ali i uzbuna u Ministarstvu unutrašnjih poslova, održan je u subotu 9. novembra u Kampu elitnih jedinica policije u podgoričkom naselju Zlatica. Mediji su objavili da je Veljović organizovao tajni skup kojem su prisustvovali odabrani policajci porijeklom iz Mojkovca kako bi na njih izvršio politički pritisak da na izborima u Mojkovcu glasaju za DPS. Iako je on to negirao, tvrdeći da je okupljenima držao predavanja o NATO integracijama, ispostavilo se da nadležni nijesu znali za ovaj skup.

Unutrašnja kontrola, je na zahtjev ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića pokrenula je istragu o tom događaju.

Portal Analitika