Politika

Milošević: Izbori potvrdili povjerenje građana u našu politiku

16tarzanmilosevic
G
lavni odbor Demokratske partije socijalista je ocijenio da su rezultati lokalnih izbora na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici dobri i da govore o rastu povjerenja u politiku partije – kazao je za Pobjedu politički direktor DPS-a Tarzan Milošević nakon sjednice GO kojom je predsjedavao lider te stranke Milo Đukanović.

Milošević: Izbori potvrdili povjerenje građana u našu politiku
Portal AnalitikaIzvor

Milošević ističe da su rezultati lokalnih izbora su pokazali da DPS ima kapacitet i da sama pobijedi u Mojkovcu i Cetinju, što je potvrda da je u prethodnom periodu vlast vršila na kvalitetan način u tim opštinama.

- U Petnjici su građani dali punu podršku građanskoj profilaciji partije kakva je DPS. To nam daje potvrdu da je naša stranaka multietničkog, multinacionalnog i multikonfesionalnog sklada i da je vodila ispravnu politiku u prethodnom periodu, rekao je Milošević.

U saopštenju DPS-a sa sjednice se navodi da su uslovi u kojima su održani lokalni izbori fer i demokratski, te da je izborni dan protekao gotovo bez i najmanjeg propusta.

- Glavni odbor je izrazio zahvalnost svim aktivistima DPS-a, koji su vrijedno prezentirali prednosti naše politike u odnosu na konkurentsku, biračima koji su tu politiku podržali, kao i svim građanima Cetinja, Mojkovca i Petnjice koji su učestvovali u ovom izbornom, demokratskom procesu – navodi se u saopštenju DPS-a proslijeđenog Pobjedi.

Kako se dodaje, u cilju planirane realizacije izbornih programa Glavni odbor je podržao opštinske odbore u sve tri opštine da u najkraćem roku formiraju organe lokalne uprave.

Milošević smatra da DPS, kao najjača i najodgovornija partija, mora biti spremna i za lokalne izbore koji će se održati naredne godine u 13 opština.

- Poslali smo jasnu poruku da sve lokalne uprave gdje će se održati izbori na proljeće da već sada počnu sa organizacijom i pripremom za te izbore – rekao je politički direktor DPS-a.

Na sjednici GO zaključeno je da će DPS, kao vodeća partija, i dalje biti garancija za nastavak reformi i uspješnost procesa Crne Gore u EU i NATO.

- Najava skorog otvaranja jednog broja pregovaračkih poglavlja, posebno poglavlja 23 i 24, najbolja su potvrda kvaliteta sprovedenih reformi i posvećenosti glavnim spoljnopolitičkim ciljevima Crne Gore – kazao je Milošević.

On je dodao da je „istovremeno, GO odlučio da intezivira unutarpartijske aktivnosti kako bi DPS dodatno doprinijela jačanju podrške građana ulasku Crne Gore u NATO“.

 

Portal Analitika