Zabava

Tarantino: Sada sam naučio, snimam novi vestern

2711tarantino
K
ventin Tarantino je očigledno uživao radeći na "Đangu", pa dok fanovi očekuju treći dio sage "Kill Bill", on radi na scenariju za svoj naredni film koji će biti još jedan vestern.

Tarantino: Sada sam naučio, snimam novi vestern
Portal AnalitikaIzvor

Gostujući kod Džeja Lenoa, Tarantino je rekao da je radeći na "Đangu" naučio kako se pravi film o Divljem zapadu.

"Ne mogu mnogo da pričam o novom projektu, ali ću prvi put javno otkriti žanr. U pitanju je vestern. To nije nastavak Đanga, već potpuno drugi vestern. Toliko sam se zabavljao radeći Đanga, veoma volim vesterne i nakon što sam konačno naučio da ih pravim, rekao sam 'okej, hajde sad da snimim još jedan, sad kada konačno znam šta radim'", rekao je Tarantino, prenosi b92.

Kako piše "Slash Film", iz ranijih Tarantinovih izjava bi se možda moglo naslutiti koja priča je u pitanju. Jedna je priča o bijelom abolicionisti Džonu Braunu, koji se zalagao za ukidanje ropstva i to kroz nasilne metode, a druga je "vestern lociran u Australiji". Doduše, vjerovatno će biti nešto potpuno neočekivano.

Tarantino je otkrio i da u posljednje vrijeme kada počne da radi na scenariju to više liči na pisanje knjige, nego teksta za film, a opisao je i djelić svog kreativnog procesa.

"Počeo bih da pišem oko deset ujutru i radio bih do pet, šest ili sedam, dok me muze ne napuste. Zatim bih išao u bazen, a bazen uvijek održavam toplim. Možete da se drogirate, a možete da održavate bazen toplim - to ja radim. Uglavnom se brčkam, nekad i plivam, ali u ovom slučaju se brčkam. I dok to radim razmišljam o posljednjoj sceni koju sam napisao i o tome kako da je načinim boljom. Ako sam zadovoljan onda razmišljam o sljedećoj stvari, pa o sljedećoj. I dok tako sjedim u bazenu, stižu ideje, dijalog. Onda izađem, napravim bilješke, ali ih ne pišem. To je uvijek posao za sjutra", rekao je Tarantino.

Portal Analitika