Društvo

Slijedi odluka o izručenju Šaranovića i Koljenšića

2711sudjenje
S
udija za istragu Miroslav Bašović dostavio je vanraspravnom krivičnom vijeću Višeg suda u Podgorici spise predmeta formirane u postupku ekstradicije Slobodan Šaranović (74) iz Danilovgrada i Ratko Koljenšić (36) iz Nikšića, saopštila je danas savjetnica za odnose sa javnošću ovog suda Milena Đaletić.

Slijedi odluka o izručenju Šaranovića i Koljenšića
Portal AnalitikaIzvor

 

Beograd je za Šaranovićem i Koljenšićem raspisao potjernice zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Beograđanina Nikole Bojovića (29) koji je likvidiran u Beogradu 29. aprila. Srpske vlasti Šaranovića terete da je naručio zločin i angažovao plaćeničku grupu, kojoj je navodno pripadao i Koljenšić, sa zadatkom da pripreme i odrade ubistvo Bojovića. Šaranović je navodno to uradio kako bi se osvetio Luki Bojoviću (42), starijem bratu Nikole Bojovića. Stariji Bojović, koji slovi za vođu "zemuinskog klana", prema nezvaničnim informacijama organizovao je ubistvo Šaranovićevog brata Branislava (66) koji je ubijen u Beogradu oktobra 2009. godine. Ovaj zločin srpska policija nikada nije rasvijetlila.

Osim Šaranovića i Koljenšića zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Bojovića, u Crnoj Gori su uhapšeni i Miloš Delibašić (29) iz Beograda koji se tereti da je bio jedan od planera i organizatora zločina, i Saša Cvetanović (32) za kojeg srpska policija tvrdi da je plaćenik Pit Bul koji je ispalio smrtonosne hice u Bojovića.

ŠaranovićKoljenšićDelibašićCvetanović negiraju bilo kakvu umiješanost u ubistvo mlađeg Bojovića. Njihovi advokati kategorično se protive izručenju. Branioci Šaranovića Koljenšića, advokati Zoran PiperovićDanilo Mićović i Nikola Medojević tvrde da Crna Gora nema zakonskog osnova da ekstradira dvojicu svojih državljana i traže da im se sudi ovdje.

Luka Bojović, koji se u Srbiji tereti za više teških krivičnih djela, nalazi se u ekstradicionom pritvoru u Španiji i čeka da bude izručen Beogradu. Prema nezvaničnim informacijama on je navodno već pripremio likvidaciju osumnjičenih za ubistvo njegovog brata, a navodni plan je da oni budu ubijeni u Centralnom zatvoru, kada ih Crna Gora izruči Beogradu.

Portal Analitika