Politika

LUNAČEK: Uvrede koje je uputio Đukanović neprihvatljive

lunacek2ok2711
Č
lan Evropskog parlamenta Ulrike Lunaček rekla je da su neprihvatljive uvrijede koje je premijer Milo Đukanović uputio poslaniku Pozitivne Crne Gore Dritanu Abazoviću na posljednjem premijerskom satu u Skupštini.

LUNAČEK: Uvrede koje je uputio Đukanović neprihvatljive
Portal AnalitikaIzvor

- Kada premijer jedne evropske države, koja pretenduje da postane član Evropske unije, jednog opozicionog poslanika vrijeđa i diskredituje njegov ugled, to nije samo neprihvatljivo u okviru opšte političke pristojnosti i pravila komunikacije, već je više od toga, takav nastup svakako ne doprinosi jačanju parlamentarizma, demokratije, i napretku države na njenom putu u Evropsku uniju. Upravo suprotno, na taj način se promoviše zanemarivanje političke kulture nedostojno zemlje kao što je Crna Gora – navodi se u izjavi Lunaček objavljenoj na sajtu Pozitivne Crne Gore.

Ona je istakla da će naglasiti ovaj slučaj u okviru rezolucije Evropskog parlamenta o Crnoj Gori.

- Između ostalog dolazi još i to da je ovakav verbalni napad upućen ka najmlađem članu crnogorskog parlamenta koji je istovremeno i predstavnik albanske manjine u Crnoj Gori, koji u svome obraćanju ni na koji način nije upotrijebio izraze koji su mogli isprovocirali takvu neodmjerenu reakciju predsjednika vlade. Premijer Đukanović je ovime pokušao da na neopravdani način diskredituje i poslanika Abazovića i Pozitivnu Crnu Goru. Ako ni zbog čega drugog onda iz razloga očuvanja konstruktivne političke klime u Crnoj Gori veoma bi me radovalo ako bi se predsjednik Vlade za njegovo ponašanje izvinio i poslaniku i partiji iz koje dolazi – poručila je Lunaček.

Portal Analitika