Rukomet

RADIČEVIĆ: Biće teško ali vjerujem u uspjeh na Svjetskom prvenstvu!

2611JovankaRadicevicMNE
„Z
latne lavice“ su se okupile u Podgorici i nakon nedjelju dana priprema za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Srbiji od 7-22. decembra, Jovanka Radičević u razgovoru za Portal Analitika ističe da naše rukometašice očekuju teški mečevi, ali da su spremne i vjeruju u uspjeh.

RADIČEVIĆ: Biće teško ali vjerujem u uspjeh na Svjetskom prvenstvu!
Portal AnalitikaIzvor

- Svaki put kada se okupi reprezentacija postoji novi motiv i želja, tako je i ovog puta, kada smo se okupile zbog priprema za Svjetsko prvenstvo koje će se održati od 7-22. decembra u Beogradu - kazala je Radičević i dodala:

- U kompletnom smo sastavu. Prvi dio kondicionih priprema je završen, sad već se slažu neke kockice. Naravno, kod nas je to jednostavnije i lakše, jer smo sve igrale manje-više u klubovima. Gro reprezentacije više ne čine rukometašice Budućnosti, tako da se kroz ove treninge sada vraćamo na ono staro i uigravamo se.

Radičević navodi da naša reprezentacija ima kvalitet za visoka odličja.

- Mislim da imamo dobar kvalitet i uporan rad je iza nas, tako da stvarno vjerujem da ova reprezentacija može da napravi veliki uspjeh na predstojećem Svjetskom prvenstvu.

Neće biti jednostavno, ni lako, jer imamo da savladamo puno prepreka i kvalitetnih reprezentacija da bi došli do sistema eliminacije, odnosno osmine finala. Postoje razlike između ova dva takmičenja, jer ako na EP napravite kikseve u prvom dijelu prvenstva to kasnije možete da nadoknadite, dok na SP kad dođete do osmine finala nemate prava na grešku, jer se igra na ispadanje - mišljenja je Radičević koja dodaje:

- Što se tiče naše reprezentacije, mislim da možemo da pružimo puno, znam i da javnost očekuje puno od nas, možda i s pravom, jer smo pokazali da vrijedimo. Iako neće biti lako, trudićemo se, daćemo sve od sebe i vjerujem da uspjeh neće izostati.

Kao favorite na predstojećem prvenstvu Radičević ističe Norvešku, Francusku i domaćina, Srbiju.

- Kada je riječ o favoritima, mogu da kažem da ima puno reprezentacija koje važe za favorite, i mi smo jedni od njih, jer smo prošlogodišnji evropski prvaci. Što se tiče ostalih, jedan od favorita je svakako reprezentacija Norveške koja je stalno u samom vrhu ženskog rukometa, uz nju se još nalaze Francuska, te Srbija, kao domaćin takmičenja. Mislim da niti jedna reprezentacija nije za potcjenjivanje, jer će sve da dođu i daju svoj maksimum, kako bi sebe i svoju zemlju predstavile na najbolji mogući način. Tu ima puno kvalitetnih reprezentacija, pomenula bih i Mađarsku, tako da ćemo vidjeti što će biti...Svakako, mora puno kockica da se posloži, mora sreća da nas posluži, jer i jedan loš dan, možda, u toj osmini finala - i završeno je takmičenje - potcrtala je Radičević.

Ona je istakla da će prva utakmica sa selekcijom Južne Koreje biti najteža, jer treba „probiti led“ i ostaviti dobar utisak.

- Prva utakmica sa Južnom Korejom će svakako biti najteža, i na psihičkom planu, jer treba „probiti led“ na najbolji mogući način - ali na pravom smo putu, imamo sistem koji nas je doveo do svih ovih trofeja i taj sistem ponavljamo i njime se rukovodimo na pripremama. Južna Koreja je neugodan protivnik, ne igra tipičan rukomet na koji smo navikli, tako da će biti veoma bitno kako ćemo otvoriti utakmicu. Bilo da je u pitanju ova ili druge reprezentacije, za svaku se jednako spremamo na maksimalan način, nevezano da li je u pitanju najslabija ili najjača selekcija. Nadam se da će nam Beograd biti opet srećan i da ćemo zaokružiti nastup na Svjetskom prvenstvu na najbolji mogući, način kao prošle godine - zaključila je Radičević.

Foto: balonmanoconfidencial.blogspot.com

Portal Analitika