Društvo

Hladan sjeverni vjetar iznenadio Barane

pao_bor_zm
N
agli dolazak zime iznenadio je Barane, jer su se za samo pet dana promijenila tri godišnja doba, od ljeta i povremenog kupanja, preko kiše do velike hladnoće.

Hladan sjeverni vjetar iznenadio Barane
Portal AnalitikaIzvor

 

U Baru konstantno duva jak sjeveroistočni vjetar intenziteta 8m/s, ali meteorološka stanica bilježi i udare od 17,4 m. U samom gradu oblačno je sa kišom, ali na samo 4 km od centra grada pada snijeg. Danas je vjetar pahulje nosio i do Sutomora, a trenutno pada u Crmnici, Ostrosu, po svim okolnim planinama: Lisinju, Sutormanu i Rumiji, a sišao je i do «niskih sela» Zubaca i Tuđemila...

Vjetar nosi smeće iz kontejnera po centru gradu, nesklonjeni ugostiteljski mobilijar, kida grane, a ispred restorana «Amfora» u Šušanju oboreno je drvo bora, u privatnom vlasništvu. Jedinice Komunalne djelatnosti su već reagovale i očistile taj dio trotoara i kolovoza.

Danas oko 14 sati zbog nevremena došlo je do požara u objektu Ferijalnog saveza Kosova u Sutomoru. Zapalio se ormar sa osiguračima. Reagovali su barski vatrogasci, i ništa od pokućstva nije oštećeno, ali su zato potpuno uništene instalacije u objektu gdje žive raseljena lica. Šest porodica do daljnjeg je bez struje.

 

 

Portal Analitika