Društvo

UP: Uhapšena dva policajca zbog sumnje da su primali mito

policijaskicaok
S
lužbenici Uprave policije centra bezbjednosti Podgorica započeli su realizaciju policijske akcije, pod kodnim nazivom „Vespa“, u kojoj su tri lica lišena slobode zbog sumnje da su počinila koruptivna krivična djela, saopšteno je iz Uprave policije.

UP: Uhapšena dva policajca zbog sumnje da su primali mito
Portal AnalitikaIzvor

- U policijskoj akciji danas su, lišeni slobode Ž.P. (51) i T.Š (28) iz Podgorice, službenici Stanice policije za bezbjednost saobraćaja CB Podgorica, zbog sumnje da su počinili krivično djelo primanje mita, i J.S. (66), državljanin Australije sa boravkom u Tivtu, zbog sumnje da je počinio krivično djelo davanje mita. Policijske aktivnosti ukazuju na sumnju da su Ž.P. i T.Š. počinili krivično djelo koje im se stavlja na teret na način što su, tokom preduzimanja službenih radnji, u šest navrata od šest lica, među kojima je i J.S, zahtijevali novac, prihvatili obećanje da će primiti novac ili primili novac, pribavivši time sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu koji se utvrđuje, kako ne bi izvršili službenu radnju koju su bili dužni da izvrše shodno Zakonu o bezbjednosti saobraćaja na putevima – navodi se u saopštenju.

Sumnja se da je J.S. počinio krivično djelo tako što je ovlašćenim policijskim službenicima Ž.P. i T.Š. dao novac, kako ne bi izvršili službenu radnju koju su bili dužni da izvrše, u cilju izbjegavanja kazne za prekršaj iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima koji je počinio.

Osumnjičeni Ž.P, T.Š. i J.S. su, uz krivičnu prijavu, privedeni zamjeniku Specijalnog tužioca u Podgorici radi daljeg postupanja

Policijska akcija „Vespa“ se nastavlja.

 

Portal Analitika