Zanimljivosti

Popust u restoranu od 50 odsto za one koji ne koriste telefone

abugos
P
rovjeravanje mejlova, postavljanje novih statusa na društvenim mrežama, fotografisanje obroka... Može, ali razmislite još jednom da li želite time da se bavite u ovom restoranu.

Popust u restoranu od 50 odsto za one koji ne koriste telefone
Portal AnalitikaIzvor

Gostima izraelskog restorana Abu Goš (Abu Ghosh) od prošle sedmice ponuđene su dvije opcije: mogu da nastave uobičajeno da koriste svoje telefone i ostale tehnološke sprave, a mogu i da ih isključe i tako sebi obezbijede popust od čak pedeset posto na cjelokupan račun.

Javdat Ibrahim (49), vlasnik popularnog restorana u istoimenom mjestu pokraj Jerusalima, kazao je u razgovoru za AP da se za ovo odlučio kako bi oživoo zapostavljenu kulturu ručavanja. Ideja mu je pala na pamet kada je u svom objektu vidio grupu ljudi na večeri koji su sve vrijeme gledali u svoje telefone, ne uživajući u društvu, a vjerovatno ni u hrani.

"Tehnologija je veoma korisna stvar. Ali kada jedete, naročito kada dijelite obrok sa porodicom i prijateljima, bar na pola sata možete napraviti pauzu i uživati u njihovom društvu i dobroj hrani", izjavio je Ibrahim.

"Siguran sam da će ovo promijeniti situaciju. Možda je u pitanju mala promjena, ali će možda i ona bar malo promijeniti kulturu objedovanja", dodaje on.

Neobična akcija počela je prošle sedmice i već tokom prvih dana svi gosti restorana sa zadovoljstvom su odložili svoje telefone i prihvatili popust. Ibrahim je svjestan da će "na kratke staze" možda poslovati sa gubitkom, ali da će na duži period njegova akcija biti uspješna.

On je ipak u prilično povlašćenom statusu u odnosu na svoje kolege iz Izraela, jer je tokom osamdesetih godina prošlog vijeka živio u SAD i tamo osvojio 23 miliona dolara na državnoj lutriji.

 

(b92)

 

 

Portal Analitika