Svijet

Drama na Jejlu: Univerzitet zatvoren zbog naoružanog muškarca

2511-jejl
A
merički Univerzitet Jejl danas je zatvoren, a studentima je naređeno da ne izlaze jer je stigla prijava da je na kampusu jedan naoružan muškarac.

Drama na Jejlu: Univerzitet zatvoren zbog naoružanog muškarca
Portal AnalitikaIzvor


Policija Jejla, Nju Hejvena i države Konektikat odmah je upućena na taj univerzitet, pošto je jedan student telefonom prijavio da se njegov sustanar naoružao i pošao na univerzitet.



Policija je blokirala nekoliko ulica nedaleko od Univerziteta Jejl i zatvorila iz bezbjednosnih razloga ovu visokoškolsku ustanovu, istražujući navode da se u toj oblasti nalazi jedna naoružana osoba, prenosi AFP.



Kako je škola saopštila na svom sajtu, policija je oko deset sati ujutru po lokalnom vremenu dobila anonimnu dojavu da je ka Jejlu krenula jedna naoružana osoba sa ciljem da ubije ljude.



AP navodi da su u medjuvremenu najmanje dva očevica potvrdila da su vidjela nekog sa puškom u blizini kampusa.



Uprava univerziteta savjetovala je studentima i osoblju da se smjeste na sigurno, a onima koji trenutno nisu u okviru univerziteta preporučila je da ne dolaze.



Za sada nema izvještaja da je iko pucao iz vatrenog oružja niti da je iko povrijeđen.



Lokalni i državni policijski organi tragaju za "naoružanom osobom", a na televiziji su emitovani snimci na kojima se vide specijalci u punoj opremi u blizini nekoliko univerzitetskih zgrada, dok helikopter iz vazduha nadleće oblast.



Studenti, koji su trenutno na novembarskom raspustu, vraćaju se na fakultete 2. decembra.



Jejl je jedan od naprestižnijih američkih univerziteta sa više od 14.000 studenata i 9.000 nastavnog osoblja. Osnovan je početkom 18. vijeka.

tekst i foto: 24 sata.rs

Portal Analitika