Abiznis

TOŠKOVIĆ: Ako Vlada ne usvoji naše zahtjeve – nova blokada KAP-a

2511kappanoramaok
B
ivši radnici KAP-a koji su stekli uslov za odlazak u prijevremenu penziju najavljuju nove proteste ukoliko Ministarstvo ekonomije ne udovolji njihovim zahtjevima, uključujući i novu blokadu izvoza aluminijuma, izjavio je Portalu Analitika predstavnik te grupe radnika Radovan Tošković.

TOŠKOVIĆ: Ako Vlada ne usvoji naše zahtjeve – nova blokada KAP-a
Portal AnalitikaIzvor

-Ukoliko ne bude pozitivnih pomaka svakako da nećemo sjedjeti skrštenih ruku, već ćemo na zboru odlučiti da li da idemo na novu blokadu izvoza aluminijuma, ili na neki drugi vid protesta- naveo je Tošković.

Oko 420 bivših radnika od države traže isplatu otpremnina u iznosu od 6.000 do 14.000 eura, uplatu beneficiranog staža i isplatu sredstava iz stambenog fonda. Do sada je država uplatila 2,2 miliona eura za povezivanje radnog staža i beneficije 240 radnika.

Komentarišući usvajanje Zakona o zaštiti rudarsko- metalurškog kompleksa u parlamentu, Tošković je ocijenio da se radi o dobroj inicijativi, “koja dolazi sa velikim zakašnjenjem”.

-Skupština je trebalo da ranije usvoji zakon, prije uništenja fabrike i trajnog gašenja prerađivačkih kapaciteta i Glinice. U Crnoj Gori je uspostavljen sistem vrijednosti koji se bazira na smanjenju radnih mjesta i povećanju broja penzionera, bez obzira na finansijsku neodrživost Fonda PIO- konstatovao je Tošković.

 

Portal Analitika