Društvo

Alfa Centar: Prikupljeno više od 1,8 tona otpada

1911foto_smece
U
prvom krugu takmičenja u selektivnom prikupljanju otpada, koji je trajao od 1. do 15. novembra, učenici su prikupili više od 1,8 tona papira, metala i plastike. Takmičenje organizuje nevladina organizacija ALFA Centar u okviru šestomjesečnog projekta „Reciklaža nije blamaža“.

Alfa Centar: Prikupljeno više od 1,8 tona otpada
Portal AnalitikaIzvor

U takmičenju učestvuju 15-očlane ekipe iz devet nikšićkih osnovnih i srednjih škola, kao i tim Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju. Nadmetajući se u pravilnom prikupljanju otpada, učenici stiču naviku da se svakodnevno bave zaštitom životne sredine i učestvuju u procesu recikliranja. Partner ALFA Centra u takmičenju je lokalni Centar za reciklažu, koji odvozi selektivno prikupljeni otpad i reciklira ga.

„Reciklaža nije blamaža“ je pobjednički projekat ALFA Centra na ovogodišnjem konkursu Pivare „Trebjesa“ za finansiranje projekata NVO u oblasti zaštite životne sredine. Projekat se realizuje od oktobra ove do kraja marta naredne godine sa ciljem da se kroz informisanje i praktičnu reciklažu teritorija grada oslobodi nagomilanog otpada koji se može reciklirati, kako bi se taj otpad učinio korisnim.

 

Portal Analitika