Politika

DAMJANOVIĆ: Opozicija sama kriva za izborni neuspjeh

1711Aleksandar-Damjanovic
C
rnogorska opozicija mora da izvuče pouku iz rezultata posljednjih lokalnih izbora. Pozivam ih da se okanu defetizma i da krivicu nađu u sopstvenim redovima, kao što će to Socijalistička narodna partija SNP uraditi, kazao je u intervjuu Pobjedi Aleksandar Damjanović, šef poslaničkog kluba SNP-a i predsjednik skupštinskog Odbora za ekonomiju, finansije i budžet.

DAMJANOVIĆ: Opozicija sama kriva za izborni neuspjeh
Portal AnalitikaIzvor

- Moramo svi ozbiljno analizirati uzroke lošeg izbornog rezultata i pripremiti se za lokalne izbore. Bez te odgovornosti i preispitivanja u sopstvenim redovima, rezultat se neće popraviti - rekao je on.

Prema njegovim riječima SNP je u Mojkovcu očekivala pobjedu.

- Očekivali smo da budemo vlast, ali cilj nije ispunjen. Uzeli smo, čak dva mandata manje, nego što je SNP imala kada je samostalno nastupala u toj opštini. Broj glasova je isti, gotovo hiljadu manje nego što je prije nekoliko mjeseci imao Miodrag Lekić na predsjedničkim izborima - istakao je on.

Damjanović je kazao da će se SNP kao ozbiljna i odgovorna partija baviti uzrocima i posljedicama ovakvog rezultata.

- Kao jedan od onih koji se zalagao za model zajedničkog nastupa sa Demokratskim frontom DF, imaću svoj dio odgovornosti pred Glavnim odborom u smislu analize ovog rezultata, koji je ispod očekivanja - naveo je on.

Na pitanje da li će predložiti da se stavi tačka na saradnju sa Frontom, Damjanović je kazao da je njegovo da podnese izvještaj Glavnom odboru.

- Ne bih prejudicirao ništa, prije nego što Glavni odbor da svoj sud. Model u Mojkovcu je neuspješan i o tome će se voditi rasprava. Ovaj poraz, međutim, ne treba da obeshrabri opoziciju da nalazi modalitete kako da kroz zajedničku saradnju pokaže građanima nadmoć naših zalaganja - kazao je on.

Odgovarajući na pitanje hoće li uskoro biti promjena u poslaničkom klubu SNP-a, Damjanović je rekao da su „donijete odluke na Glavnom odboru vezane za rotacije u poslaničkom klubu i očekujem da se blagovremeno realizuju“, te da će u narednom periodu biti predstavljene javnosti.

 

Portal Analitika