Politika

DN: Osniva se nova partija bivših liberala

2511Liberali
G
rupa od dvadesetak bivših članova Liberalnog saveza Crne Gore uskoro će osnovati novu političku partiju, saznaju Dnevne novine iz više izvora.

DN: Osniva se nova partija bivših liberala
Portal AnalitikaIzvor

Tim povodom je u Budvi u subotu održan inicijalni radni sastanak, kojem su, pored bivših članova LSCG, prisustvovali i bivši članovi SDP-a, LP-a, nekih NVO, kao i ugledni novinari i javne ličnosti.

Prema saznanjima DN, dio članova LP inicirao je formiranje nove partije još nakon četvrte redovne konferencije Liberalne partije, na kojoj je ponovo izabran za predsjednika Andrija Popović. Nezadovoljstvo je kulminiralo nakon posljednjih lokalnih izbora na Cetinju, Mojkovcu i Petnjici, gdje je LP imala izuzetno loš rezultat. Među onima koji su aktivni u iniciranju nove političke partije su i nekada aktivni članovi LSCG i LP.

Kako nezvanično DN saznaju, nova partija računa na Dragana-Purka Ivančevića, Dragana-Dada Martinovića, Dragana Nenezića, Stanku Vučinić, Đura Vučinića, i još nekoliko poznatih javnih ličnosti Crne Gore.

Jedan od izvora DN ističe da će nova partija biti registrovana najkasnije do kraja januara iduće godine, tako da treba očekivati i njeno pojavljivanje na lokalnim izborima u nekom od 15 gradova, gdje će izbori biti organizovani.

Na sastanku se govorilo i o imenu partije. Za sada postoje dvije varijante. Jedna je Liberalno-demokratska stranka (LDS) Crne Gore, dok je druga Liberalna demokratija (LD) Crne Gore. Po svemu sudeći, drugo rješenje, za sada ima više pobornika.

Inicijatori formiranja nove partije, prema pisanju DN očekuju da se stvori jaka građanska partija koja će okupiti pripadnike svih naroda i nacija, i koju će, prije svega, interesovati ekonomske teme.

foto: blic.rs

Portal Analitika