Region

Kosovo: Postupci protiv 58 lica zbog korupcije

kosovo
G
lavni tužilac na Kosovu izjavio da je, posle prvog kruga lokalnih izbora, održanog 3. novembra, kosovsko tužilaštvo pokrenulo 32 slučaja protiv ukupno 58 lica.

Kosovo: Postupci protiv 58 lica zbog korupcije
Portal AnalitikaIzvor

Glavni tužilac Ismet Kabaši je, u emisiji "Slobodno srpski“, koja je večeras emitovana na mreži srpskih televizija na Kosovu i Metohiji, objasnio da se radi o osumnjičenima za krivična djela koja se odnose na izbori proces.

Kabaši je kazao da se većina tih krivičnih djela odnosi na davanje i primanje mita.

"Od tog broja devetoro lica je u pritvoru, sedmoro u kućnom pritvoru, za petoro lica je izdata mjera javljanja u stanicu policije, dok se protiv ostalih lica vodi redovan postupak", dodao je on.

Kabaši je naglasio da "ako se ovaj broj uporedi sa prošlim izborima, kada je 1.500 ljudi procesuirano, jer su učinili neko krivično djelo tokom izbornog procesa, onda se može reći da postoji veliki napredak".

Govoreći o sjeveru Kosova Kabaši je rekao da Krivični zakon Kosova važi i za taj dio Kosova, ali da postoje, kako je dodao, problemi oko primjene tih zakona, koji će se, po njegovim riječima, uskoro riješiti.

"U Briselu se vode razgovori o integrisanju pravosudnog sistema koji tamo dJeluje u pravosudni sistem Kosova i očekujem da će se to uskoro i dogodi, ako ne do kraja ove, onda početkom slJedeće godine", podvukao je on. (b92)

 

Portal Analitika