Društvo

Snažna podrška crnogorskim fizioterapeutima

svi_iz_regiona
U
druženje fizioterapeuta Crne Gore je učestvovalo na okruglom stolu na temu obrazovanja fizioterapeuta koji se održao u petak u Beogradu u organizaciji Društva fizioterapeuta Srbije, a pod pokroviteljstvom Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije (KMSZTS), naveo je u saopštenju dostavljenom medijima Krsto Kovačević, specijalista primijenjene fizioterapije (Spec. App) koji je ipredsjednik Udruženja fizioterapeuta Crne Gore.

Snažna podrška crnogorskim fizioterapeutima
Portal AnalitikaIzvor

Pored domaćina, učešće su uzeli i predsjednici nacionalnih organizacija fizioterapeuta zemalja Regiona a sastanku je prisustvovala i predsjednica Evropskog regiona Svjetske konfederacije za fizikalnu terapiju (ER-WCPT) gospođa Sarah Bazin.

Predsjednik crnogorskog Udruženja fizioterapeuta, Krsto Kovačević, je u razgovoru sa gospođom Sarom Bazin predstavio značaj i ulogu organizacije fizioterapeuta kao i obrazovanje fizioterapeuta u Crnoj Gori i status u zdravstvenom sistemu Crne Gore. Pružena je snažna podrška strukovnoj organizaciji fizioterapeuta Crne Gore u aktivnostima koje će preduzeti za pravno regulisanje statusa fizioterapeuta i podsticanje viših standarda fizioterapije. Ovim sastankom je počela izrada platforme za rješavanje profesionalnih pitanja u regionu.

Iskazujemo veliku zahvalnost na pozivu i gostoprimstvu predsjednici Društva fizioterapeuta Srbije Ljiljani Katunac kao i potpredsjedici Nini Lačanski, zaključeno je u saopštenju.

 

 

Portal Analitika