Društvo

Komar: Jesam potpisala peticiju, ali ne i organizovala

komar
P
rofesorica Fakulteta političkih nauka Olivera Komar, kaže da ne razumije zbog čega studentski predstavnik, Miloš Pavićević, konstantno ima problema sa glasom studenata Fakulteta koje predstavlja.

Komar: Jesam potpisala peticiju, ali ne i organizovala
Portal AnalitikaIzvor

"Smetala mu je anketa koja je pokazala da manje od 10 odsto studenata podržava izbor kandidata za dekana kome je on dao svoj glas. Nakon toga mu je smetalo da kandidati neposredno studentima predstave svoje prijedloge programa pa se tome protivio na Vijeću. Sad mu smeta što se studenti putem peticije bune protiv urušavanja kvaliteta studija koje se sprovodi između ostalog preko djelovanja studentskih predstavnika“, ističe se u reagovanju Komar objavljenom na njenom Facebook profilu.

Rješenje je, dodaje ona, prosto.

"Studentski predstavnik je trebalo sam da sprovede anketu i pita studente šta misle (ako je zaista sumnjao u validnost one koja je sprovedena), sam da pozove studente da čuju šta kandidati imaju da ponude i sam da sprovede ispitivanje studenata o pitanjima koja su se pojavila u peticiji. To radite ako vas interesuje šta studenti misle i ako stvarno sumnjate u validnost sprovedenih postupaka. Ako vam, pak, smetaju rezultati jer se ne podudaraju sa vašim planom onda se bavite optuživanjima, zamjenama teza i ličnim uvredama“, rekla je Komar.

Ona je saopštila da peticiju jeste potpisala i da je saglasna sa svim studentskim zahtjevima u njoj.

"Sa njenom organizacijom nemam ništa. Problem da objasni motive svog ponašanja, na žalost, nemam ja, nego upravo kolega Pavićević, što je vjerovatno i razlog što se ne pojavljuje na studentskim sastancima koji se zakazuju s ciljem da studentski predstavnici objasne svoje postupke“, rekla je ona.

Komar je takođe dodala da se na Fakultetu dešavaju veoma čudne stvari već neko vrijeme.

"Selektivno se tumače i primjenjuju pravila u svrhu maltretiranja i tjeranja nastavnika i saradnika, blokiraju se redovni procesi odlučivanja i namjerno proizvode problemi. Kome odgovara urušavanje kvaliteta nastave i haos koji se proizvodi, a u čemu aktivno učestvuju studentski predstavnici, i iz kojih motiva, političkih ili ličnih, vidjeće se uskoro“, poručila je ona. (CdM)

 

Portal Analitika