Svijet

Poginulo više od 11 hiljada djece

2411damask
U
Siriji je, tokom trogodišnjeg građanskog rata, poginulo više od 11 hiljada djece, među kojima je više stotina onih koji su poginuli od snajperskog metka.

Poginulo više od 11 hiljada djece
Portal AnalitikaIzvor

U izvještaju istraživačke grupacije „Oxford Research Group“ navodi se da su nad djecom, između ostalog, izvršene grupne egzekucije i mučenje, pri čemu su u nekim slučajevima žrtve bile stare tek godinu, prenosi BBC.

“Najveći dio od 11 hiljada poginule djece život je izgubilo u bombaškim napadima, i to baš blizini svog doma”, navela je grupacija sa sjedištem u Londonu.

U izvještaju pod nazivom “Ukradena budućnost – skrivene brojke djece žrtava u Siriji” navodi se da su među 11.420 žrtava sirijskog rata mlađih od 17 godina, njih 389 bili žrtve snajpera, 764 djece je izgubilo život u masovnim egzekucijama, dok je više od 100 njih, među kojima je bilo i beba do godinu starosti, bilo mučeno.

Kako se dodaje, među poginulom djecom oko dvostruko više je dječaka nego djevojčica, a najugroženija grupa su bili dječaci između 13 i 17 godina, koji su bili najčešće žrtve namjernog ubijanja.

Izvor: MINA

Portal Analitika