Društvo

Grupa studenata FPN-a najavila proteste i blokadu Fakulteta

2311fpn
S
tudenti Fakulteta političkih nauka u Podgorici, koji su organizovali potpisivanje peticije za profesora Miloša Bešića i poboljšanje situacije na tom fakultetu, saopštili su da će ukoliko se ne ispune njihovi zahtjevi organizovati proteste i blokadu fakulteta.

Grupa studenata FPN-a najavila proteste i blokadu Fakulteta
Portal AnalitikaIzvor

U saopštenju, grupa studenata sa FPN-a, navodi da je peticija uz listu zahtjeva predata studentskom Parlamentu kao i Vijeću studenata FPN-a prošlog četvrtka, ali do sada studenti nijesu dobili niti jedan odgovor od bilo koje strane.

„Studenti su nakon dvije otvorene tribine organizovane na FPN-u, jedne od strane organizatora peticije a druge od strane Vijeća, kao i prethodnim neradom, vidno nezadovoljni radom studenta povjerenika kao i studenta predstavnika koji do sada nijesu radili u interesu studenata FPN-a. Nezadovoljstvo je eskaliralo situacijom gdje su pomenuti predstavnici glasali protiv volje studenata na izborima za dekana“, stoji u saopštenju.

Kako se dalje navodi studenti „vidno revoltirani traže od Vijeća i od studentskog Parlamenta da razrješe dužnosti ova dva predstavnika i da raspišu nove izbore za studenta povjerenika kao i da  raspišu nove izbori za dekanicu FPN-a“.

„Studenti će, ukoliko se ne ispune podnešeni zahtjevi, biti prinuđeni da u svrhu boljeg studiranja, boljeg stanja na FPN-u  preduzmu radikalnije mjere, koje podrazumjevaju proteste kao i blokadu fakulteta. U cilju zajedničkog prosperiteta nadamo se da ćemo zajedničkim naporima pronaći zajedničko rješenje“, zaključak je saopštenja.

Podsjećamo peticiju kojom se traži da se profesor Miloš Bešić vrati na Fakultet političkih nauka do sada je potpisalo oko 600 studenata i potpisi su predani Rektoratu.

- Peticiju je potpisalo oko 600 studenata. Mi smo predali Rekoratu UCG peticiju, sa svim potpisima kao i listu zahtjeva, gdje studenti traže da se u najkraćem mogućem roku problemi na fakultetu riješe, izjavio je Emir Pilav jedan od pokretača inicijative za Portal Analitika.

Podsjetimo, profesor Bešić je ranije izjavio da razlog za povlačenje sa fakulteta leži u temeljnom nezadovoljstvu prouzrokovanom velikim brojem faktora, kao i da je to njegova lična odluka.

Foto: podgorica.me

Portal Analitika