Politika

LEKIĆ: SDP-u ne nudimo ništa dok je u koaliciji sa DPS-om

2311Miodrag_Lekic
P
redsjednik Demokratskog fronta Miodrag Lekić kazao je u intervjuu za „Dan“ da nije održavao nikakve sastanke sa liderom SDP-a Rankom Krivokapićem, i naglasio da SDP-u neće ništa nuditi dok je ta stranka dio vladajuće koalicije. On je rekao da sa „Krivokapićem komunicira u skupštinskom ambijentu, kao sa drugim poslanicima.“

LEKIĆ: SDP-u ne nudimo ništa dok je u koaliciji sa DPS-om
Portal AnalitikaIzvor

"Nijesmo nudili SDP-u formiranje tehničke vlade, niti ćemo im išta nuditi dok su dio vladajuće koalicije. Mi smo u javnim nastupima samo istakli moguće pozitivne strane tranzicionog perioda sa tehničkom vladom. Bez ikakve arogancije, DF je svjestan svoje snage. Nama su posljednji parlamentarni izbori donijeli status, poslije DPS-a, najjače političke snage u parlamentu, gdje činimo četvrtinu ukupnog skupštinskog saziva, kazao je Lekić.

Na konstataciju da su izbori u Mojkovcu pokazali da nije bilo sinergije glasova zbog zajedničke liste DF-a i SNP-a, i upitan kako će to uticati na buduće koalicije sa ovom partijom, Lekić je kazao:

"Jak, odlučujući impuls za koaliciju u Mojkovcu dali su aktivisti na lokalnom nivou. Oni su to uradili, vjerujem, u dobroj namjeri, što samo po sebi nije uvijek dovoljno za uspjeh. Što se tiče ukupnih odnosa mi ostajemo za široko opoziciono udruživanje, naravno sa svima onima u čiji opozicioni profil i kapacitet niko ne sumnja", kazao je Lekić.

foto: 24sata.info

Portal Analitika