Fudbal

Mijović: Kvalifikacije prilika za učenje

ZeneFudbbal
Ž
enskoj fudbalskoj reprezentaciji Crne Gore utakmice sa Velsom i Turskom prilika su da uče i stiču neophodno iskustvo, kazao je selektor Zoran Mijović. Crna Gora i Vels odigraće sjutra u Nikšiću utakmicu šeste grupe kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Mijović: Kvalifikacije prilika za učenje
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorske fudbalerke pet dana kasnije, 28. novembra, u Izmiru biće gost Turske. Mijović je kazao da želi da od crnogorskih fudbalerki napravimo takmičare kroz kvalifikacione utakmice. On smatra da je za mladu crnogorsku reprezentaciju naporno odigrati dvije utakmice za pet dana.

"Takav je raspored i mi se moramo privikavati. Nije realno očekivati od nih veća dostignuća jer se one tek uče pravom takmičarskom fudbalu. Bez obzira koji god rezultat bude, treba gledati dalje, pred njima je lijepa budućnost", rekao je Mijović na konferenciji za novinare.

On je kazao da je Vels kvalitetna reprezentacija, koja je žrijebana iz druge kategorije.

"Igra jako agresivno, tipičan ostrvski način igre. Igraju fajterski, forsiraju jak ritam i visok tempo igre. Pokušaćemo da im odgovorimo našim stilom igre, da osujetimo to što će pokušati i da odgovorimo na način kako učimo naše djevojke da igraju naš prepoznatljivi stil, crnogorski ili bivše Jugoslavije pas igru, da kreiramo šanse i iz kojih ćemo doći do gola", rekao je Mijović.

On je uvjeren da će kroz kvalifikacione utakmice biti popularisan i ženski fudbal u Crnoj Gori.

"Naš najveći problem je fizički aspekt, koji se odrazi u posljednjih 15 ili 20 minuta. Ppripremili smo se za bolje izdanje u defanzivi, puno smo radili na tom elementu koji nas je u predhodne dvije utakmice koštao olako primljenih golova", rekao je Mijović.

Članica Ekonomista Andrea Vidić kazala je da pozitivno razmišlja i da vjeruje u uspjeh.

"Pozitivno razmišljamo, gledaćemo da što bolje uđemo u meč, da damo svoj maksimum i da se borimo do samog kraja",rekla je Vidić.

Utakmica u Nikšiću počeće u 13 sati. Crna Gora je u prva dva meča u šestoj kvalifikacionoj grupi bez pobjede, a poraćena je od Bjelorusije 3:1 i Ukrajine 4:1. Vels je pobijedio Bjelorusiju 1:0, a poražen je od Engleske 2:0. (Mina)

Portal Analitika