Društvo

Nakon vikenda nam dolazi prava zima

2211hladno-vrijeme
O
d ponedjeljka nam dolazi pravo zimsko vrijeme sa jakim sjevernim vjetrom u centralnim predjelima i snijegom na sjeveru zemlje. Temperature će biti niže i za 10 stepeni Celzijusa na sjeveru, gdje ća biti i mraza, najavio je za Portal Analitika Dragan Burić, dežurni meteorolog Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore.

Nakon vikenda nam dolazi prava zima
Portal AnalitikaIzvor

Oblačno i kišovito vrijeme, posebno u južnim i centralnim predjelima, biće za dane vikenda. U nedjelju biće slabe kratkotrajne kiše, koja će krajem dana u sjevernim predjelima preći u snijeg.

Prema riječima dežurnog meteorologa oblačno će biti i u ponedjeljak, utorak i srijedu, ali uglavnom suvo vrijeme, dok će na sjeveru povremeno biti snijega.

Što se vjetra tiče, u subotu će biti umjeren do pojačan jugoistočni i južni vjetar, a tokom nedjelje vjetar će slabiti i krajem dana skrenuti na sjeverni smjer.

Burić naglašava da će posebno u centralnim predjelima od ponedjeljka sjeverni vjetar biti u pojačanju, a moguće je da udari budu i olujne jačine.

Temperature vazduha će u subotu i nedjelju imati manja kolebanja, dok će od ponedjeljka hladni talas sa sjevera usloviti jače zahlađenje i pad temperature, a na sjeveru će biti i jakog mraza.

Od ponedjeljka do srijede jak sjeverni vjetar će duvati u Podgorici. U cijeloj zemlji imaćemo pad temperature, koji će posebno biti izražen na sjeveru zemlje, gdje će temperature pasti za čak 10 stepeni, kaže Burić.

foto: trebinje.059.com

Portal Analitika