Politika

Pozitivna: Rezultati lokalnih izbora daleko ispod očekivanja


pozitivna
P
ozitivna Crna Gora na današnjoj sjednici Glavnog odbora donijela je odluku da Kongres stranke bude održan 26. maja iduće godine uz konstataciju da su rezultati nedavno održanih lokalnih izbora „daleko ispod očekivanja”.

Pozitivna: Rezultati lokalnih izbora daleko ispod očekivanja
Portal AnalitikaIzvor

Na Kongresu će se, u skladu sa stranačkim projekcijama, nakon dvije godine djelovanja, analizirati i preispistati svi izborni rezultati, nivo postignutih programskih ciljeva, te detaljna analiza rada svih stranačkih organa uključujući  i Glavni odbor.

- U cilju jačanja ukupne stranačke infrastrukure, mobilisanosti članstva, preko agilnosti svih članova stranačkih organa, a u susret lokalnim izborima koji će krajem januara biti održani u Ulcinju i na proljeće u većem broju opština u Crnoj Gori uključujući Podgoricu, obavezuju se stranački organi da donesu odluku o sazivanju i pripremi Kongresa stranke 26. maja 2014. godine – navodi se u zaključcima Glavog odbora.

Dalje se navodi da su u stranci svjesni da su „rezultati lokalnih izbora na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici daleko ispod očekivanih”.

- Imajući u vidu  opasnost donošenja ishitrenih i radikalnih odluka koje bi mogle narušiti operativni potencijal stranke, a želeći da se sačuva autonomija stranke u odnosu na bilo koji vid uticaja koji ne dolaze od članstva, te nužnosti komunikacije sa ukupnim članstvom, ovaj zaključak se donosi kako bi se osnažila stranka i otvorio ciklus za preispitivanje rada svih funkcionera, stranačkih organa i nakon toga pristupilo izborima i imenovanju za visoke stranačke funkcije, analizirala stranačka programska dokumenta i ispoštovala stranačka projekcija da se nakon dvije godine postojanja stranke provjere dometi i rezultati djelovanja – naovdi se u saopštenju Pozitivne.

 

Portal Analitika