Društvo

VUJANOVIĆ: Tivat je simbol ekonomskog preporoda (VIDEO)

vujanovictivatok2111
P
redsjednik Crne Gore Filip Vujanović kazao je na današnjoj sjednici povodom obilježavanja Dana opštine Tivat da taj grad doživaljava kao simbol ekonomskog preporoda.

VUJANOVIĆ: Tivat je simbol ekonomskog preporoda (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

- Želim prije svega da građanima i građankama Tivta čestitam ovaj vrijedni i veliki praznik koji se koristi da se prikaže ono što se činilo i ono što se ima namjeru činiti.

Mene raduje što je napravljen jedan desetogodišnji presjek razvoja Tivta i to upoređivanjem grada kakav je bio prije 10 godina i sada. Doživljavam Tivat kao simbol ekonomskog preporoda i mislim da je sve što se dešavalo to potvrđuje kako kroz investicije tako i kroz ono što je urađeno na nivou komunalnih projekata koji su povećali kvalitet života – rekao je Vujanović.

Predsjednik je napomenuo da smo Tivat prije 10 godina prepoznavli po Remontnom zavodu koji je imao zastarelu tehnologiju.

- Sada možemo sa zadovoljstvom reći da je Porto Montenegro novi znak prepoznavanja Tivta i magnet movih investicija koje do sada iznose 200 miliona a to je samo deseti dio od najalvjanih 2 milijarde. Te investicije će omogućiti kako bolju turističku ponudu tako i bolje uslove života – poručio je Vujanović.

Gradonačelnik Tivta Dragan Kanakraš kazao je da je oaj dan poseban za Tivat i da je to dan kad se moramo sjetiti onih koji su za slobodu i ideale položili svoje živote.

- Vječno će živjeti njihove slobodarske poruke i vječno ćemo čuvati slobodarsku tradiciju ovoga grada – poručio je Kankaraš.

<

 

 

Portal Analitika