Politika

ĐUKANOVIĆ: Tri milijarde investicija u turizmu

111milo
P
redsjednik Vlade Milo Đukanović rekao je  danas u parlamentu odgovarajući na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, da “mladi ostaju u centru politike zapošljavanja".

ĐUKANOVIĆ: Tri milijarde investicija u turizmu
Portal AnalitikaIzvor

Na pitanje šefa kluba poslanika DPS-a Milutina Simovića koje mjere Vlada sprovodi u politici zapošljavanja, posebno mladih, Đukanović je rekao da to predstavlja jedan od izazova Crne Gore.

- Investicije u turizmu iznosiće oko tri milijarede eura, što će usloviti otvaranje više hiljada novih radnih mjesta – rekao je Đukanović.

Premijer je rekao i da Vlada Crne Gore sprovodi niz mjera kako bi se povećao broj zaposlenih, ističući kako je jedna od tih mjera Program stručnog obrazovanja. .

- Briga za socijalno najugroženije je obaveza svake države. U krizi se povećava broj socijalno ugroženih lica i porodica. Briga o socijalno ugroženih kategorija je najosjetljivija kategorija. Tome posvećujemo veliku pažnju – kazao je premiejr odgovoarajući na pitanje poslanika SNP-a Nevena Gošovića.

Đukanović je istakao da će i ubuduće biti obezbijeđena redovna isplata socijalnih davanja u Crnoj Gori.

- Briga o socijalno najugoženijih podrazumijeva odgovornost šire zajednice, počev od porodice i lokalne zajednice - rekao je Đukanović.

 

Portal Analitika