Politika

DAMJANOVIĆ: Stvoriti konsenzus o rezoluciji o evropskim integracijama

1711Aleksandar-Damjanovic
Š
ef poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije Aleksandar Damjanović kazao je u izjavi za Portal Analitika da očekuje konsenzus o rezoluciji o načinu, kvalitetu i dinamici procesa integracija Crne Gore u EU.

DAMJANOVIĆ: Stvoriti konsenzus o rezoluciji o evropskim integracijama
Portal AnalitikaIzvor

- Ne bi bilo dobro da se oko rezolucije koja definiše položaj parlamenta u procesu evropskih integracija i njegov položaj u odnosu na Vladu, preglasavamo u parlamentu, kazao je Damjanović koji je zajedno sa Miodragom Vukovićem, Damirom Šehovićem i Brankom Rdaulovićem jedan od autora rezolucije.

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Branko Radulović povukao je juče rezoluciju sa dnevnog reda nakon što je poslanik DPS-a Miodrag Vuković ponovo zaprijetio da će povući svoj potpis sa rezolucije ako Odbor za evropske integracije bude insistirao na amandmanu kojim se predviđa da ukoliko to tijelo da negativno mišljenje na pregovoračku poziciju, Vlada mora da je ponovo razmatra i da je vrati u roku od 30 dana.

Damjanović je kazao da je tim povodom juče održan sastanak sa potpredsjednikom Vlade i ministrom sa vanjske poslove i evropske integracije kojom je i prisustvovao i predsjednik Odbora Slaven Radunović.

- Ove dane ćemo iskoristiti da u konsultaciji sa ministrom Lukšićem, predsjednikom Odbora Radunovićem i autorima rezolucije dođemo do konsenzusa, zaključio je Damjanović.

 

 

Portal Analitika