Bodin Orlandić pobjednik kviza “Koliko poznajem svoj grad”

kvizzovciok2111
F
inalno takmičenje prestižnog kviza „Koliko poznajem svoj grad?“, održano je juče u barskoj OŠ „Anto Đedović“.Nakon veoma neizvjesne borbe koja je trajalo i bukvalno do posljednjeg pitanja, pobijedio je Bodin Orlandić, učenik OŠ „Jugoslavija“, ispred Kenana Količića iz OŠ „Srbija“, i njegovog druga iz odjeljenja Erola Lukolića.

Bodin Orlandić pobjednik kviza “Koliko poznajem svoj grad”
Portal AnalitikaIzvor

Kviz petu godinu zaredom organizuju Sekretarijat za opštu upravu i društvenu djelatnost Opštine Bar i NVO Bar Info, uz pomoć Foto Studija Petović, a u sklopu Akcionog plana „Bar po mjeri djeteta 2011-2016“.

Nagrade koje je obezbijedio Sekretarijat za društvene djelatnosti uručila je predsjednica Skupštine Opštine Bar Branka Nikezić, istakavši da se ovaj kviz dokazao kao manifestacija na kojoj pobjedu barske škole shvataju kao stvar prestiža, i kao otjelotvorenje maksime „Upoznaj svoj grad da bi ga više volio“.

„Čestitam najboljim od svih đaka koji su se takmičili u kvizu, trojici momaka koji moraju biti ponosni na svoje znanje, jer veliki broj mnogo starijih Barana ni izbliza ne zna toliko o svom gradu i opštini kao oni“, rekla je Nikezić.bodinok2111

Od ove godine, u nagrađivanje tri prvoplasirana učenika uključila se Turistička organizacija Bar, obezbijedivši novčane nagrade koje je uručio Ilija Stojović, dok su od autora kviza, NVO Bar Info, učenici dobili monografije o Baru.

U ovogodišnjem izdanju kviza „Koliko poznajem svoj grad“ učestvovalo je svih 10 barskih osnovnih škola, odnosno selektiranih 29 učenika. Među pedesetak gledalaca u finalu bili su predstavnici lokalne uprave, javnih preduzeća, nevladinog sektora, novinari, direktori škola, nastavnici i, naravno, navijači-učenici u najvećem broju, koji su bodrili svoje drugove iz razreda, što dovoljno govori o zanimanju za kviz. Autor pitanja i voditelj bio je Željko Milović, grafiku i elektronsku obradu pitanja potpisuje Ćazim Petović, u žiriju su bile Milojka Mika Glišić i Jelena Leković u ime Opštine Bar, a tehničku podršku tokom polufinala i finala davale su Ana Drašković i Ivana Pavlović, takođe iz Opštinskog Sekretarijata za društvene djelatnosti.

Portal Analitika