Društvo

Pobratimile se OŠ “Njegoš” sa Cetinja i “Ristan Pavlović” iz Pljevalja

njegos
O
Š “Njegoš” sa Cetinja i OŠ “Ristan Pavlović“ danas su se pibratimile.

Pobratimile se OŠ “Njegoš” sa Cetinja i “Ristan Pavlović” iz Pljevalja
Portal AnalitikaIzvor

Kako javlja Prva TV, ove dvije škole sa dugom tradicijom, godinama uspješno saradjuju, a danas su veze učvrstili potpisivanjem povelje o bratimljenju, pa će druženje učenika i nastavnika škola biti češće.

Novka Milošević, direktorica OŠ 'Njegoš' kaže da je veza među zaposlenima i učenika ove dvine škole obezbijedilo uslove za upoznavanje drugačijih kultura, običaja, te da povezuje sjever i jug Crne Gore na najljepši način.

ristan
Prvi naredni susret planiran je povodom saradnje koju je OŠ “Njegoš” prošle godiine započela sa školom Daša Pavičić iz Herceg Novog.  Učenici će imati priliku da odmjere snage na  takmičenju iz hemije.

Dragan Tošić, direktor OŠ „Ristan Pavlović“ kaže da bi imalo mnogo toga da se kaže o toj  školi i njenom uspjehu.

Aleksandar Bogdanović, gradonačelnik prijestonice je kazao da je ovo jedna u nizu saradnji koju će Prijestonica imati u narednom periodu, te da mu je zadovoljstvo što će ovo biti jedan snažan impuls saradnji i na drugim poljima „jer Prijestonica se povezuje sa sjeverom ne kroz ovaj projekat nego i kroz mngoe druge projekte.“

Cetinjska Osnovna škola „Njegoš“ ima tradiciju dugu 179 godina i najstarija je u Crnoj Gori. Ove godine je dobila Trinaestonovembarsku nagradu...

OŠ “Ristan Pavlović” bila je prva škola u Pljevljima.

 

 

Portal Analitika