Abiznis

Kandidati nijesu dobili potrebnu većinu glasova

2011odbor
A
dministrativni odbor nije danas izabrao kandidata za imenovanje jednog člana Senata Državne revizorske institucije (DRI) jer nijedan od njih šest nije dobio potrebnu većinu glasova.

Kandidati nijesu dobili potrebnu većinu glasova
Portal AnalitikaIzvor


Skupštinski Administrativni odbor je nakon što nije izabrao jednog člana Senata DRI, odlučio da ponovno pokrene taj postupak upućivanjem javnog poziva putem štampanih medija i internet stranice parlamenta, javlja Mina.



Pored opštih uslova, kandidat za člana Senata DRI treba da ima visoku stručnu spremu, odnosno da je diplomirani pravnik ili ekonomista.



Kandidat, kako se navodi u pozivu objavljenom na sajtu Skupštine, treba da ima položen pravosudni ispit i najmanje deset godina radnog iskustva na poslovima pravne struke ili najmanje toliko u obavljanju odgovornih pravnih poslova u državnoj službi.



Umjesto toga, kandidat može i da ima stručni ispit za obavljanje poslova revizora ili računovođe i najmanje deset godina radnog iskustva, ili najmanje toliko u obavljanju odgovornih poslova u javnim finansijama.



Kandidat treba da ima crnogorsko državljanstvo.



Funkcija člana Senata DRI je, kako se navodi u pozivu, stalna.



Neblagovremene ili nepotpune prijave i prijave uz koje nijesu priloženi svi potrebni dokazi, neće se razmatrati.



Rok za podnošenje prijave je 15 dana od dana poslednjeg objavljivanja javnog poziva.



Odbor je na sjednici početkom novembra održao konsultativno saslušanje šest kandidata za imenovanje jednog člana Senata DRI.



Za to mjesto prijavili su se Branko Bulatović, Zarija Pejović, Neli Ćuković, Radule Žurić, Žarko Đurišić i Milan Radović.



Skupština je krajem jula imenovala Nikolu Kovačevića za člana Senata i Milana Dabovića za predsjednika Senata DRI. Oni su izabrani prethodno na Administrativnom odboru tajnim glasanjem.



Žurić je bio predložen za petog člana tada, ali nije dobio podršku na plenumu.



Mjesto u Senatu DRI je ostalo upražnjeno nakon što je bivši predsjednik Senata Miroslav Ivanišević podnio ostavku zbog video snimaka objavljenih na YouTube-u.



U Senatu DRI su još Branislav Radulović i Dragiša Pešić.

foto: skupstina.me

Portal Analitika