Abiznis

MBA: Saradnja sa ambasadama Poljske i Španije

mba
U
odvojenim posjetama Montenegro Biznis Alijansi bili su predstavnici Ambasade Poljske i Ambasade Španije koji su izrazili spremnost za saradnju sa članovima ove poslovne asocijacije, naročito u sektorima poljoprivrede, energetike i turizma, saopšteno je iz MBA.

MBA: Saradnja sa ambasadama Poljske i Španije
Portal AnalitikaIzvor

Gosti iz Poljske i Španije su predstavili ekonomske potencijale svojih zemalja, ističući da bi saradnja sa članovima MBA bila dragocjena za sve. Istakli su zainteresovanost njihovih poslovnih ljudi da sarađuju sa firmama iz Crne Gore. Tom prilikom su predstavnici MBA upoznali goste sa onim što radi MBA, kao i sa privrednim potencijalima Crne Gore, ukazujući na sektore u kojima bi ta saradnja mogla biti ostvarena. Istakli su da bi za privrednike mogli biti najinteresantniji sektori turizma, poljoprivrede, energetike, šumarstva, odnosno drvne industrije, ali i drugi sektori.

Iz MBA su ocijenili da su upravo ovakvi susreti značajni jer pružaju mogućnost našim privrednicima upoznavanje sa načinom na koji funkcioniše biznis u firmama iz država članica EU, s obzirom na opredjeljenje Crne Gore da u bliskoj budućnosti postane njen novi član. Takođe su upoznali prisutne sa kontinuitetom saradnje koju MBA ima i sa drugim ambasadama u interesu razvoja biznisa u Crnoj Gori, odnosno povezivanja naših privrednika sa privrednicima drugih zemalja.

Na kraju je dogovoreno da se preduzmu aktivnosti u cilju uspostavljanja poslovne saradnje, prije svega kroz organizovanje tzv. biznis to biznis susreta privrednika ovih zemalja sa privrednicima iz Crne Gore koji bi se održavali u kontinuitetu.

 

 

Portal Analitika