Abiznis

CEZAP: Zašto se ćuti o smjeni Telaćevića -direktora Hipo banke?

centar
C
entar za zaštitu potrošača (CEZAP) saopštio je danas da je direktor Hipo alpe adria banke Tarik Telećević smijenjen, i da im nije jasno zašto se o toj smjeni u medijiam ćuti.

CEZAP: Zašto se ćuti o smjeni Telaćevića -direktora Hipo banke?
Portal AnalitikaIzvor

-Prosto nevjerovatno. Onda kada je Viši sud u Podgorici po prvi put utvrdio da su ugovori koje je plasirala „renomirana banka“ – Hipo alpe adria- štetni, špekulativni i plasirani samo da bi se ostvario ekstra profit, a njeni klijenti stavili u dužničko ropstvo, takve stavove Višeg suda niko od medija nije htio objaviti, niti ih je iko komentarisao. A svi mediji su bili upoznati sa njima. „Objašnjenje“ je jednostavno – nezavisni mediji ne žele da utiču na sudove. Baš prihvatljivo, posebno za trista ojadjenih klijenata ove banke, kaže se u saopštenju CEZAP-a.

Zato je, kako se dodaje u saopštenju, „prihvatljiv stav“ medija da niko od njih ne objavljuje da je u vrhu ove banke došlo do značajnih kadrovskih pomjeranja.

- "Neuhvatljivi" direkor Telaćević je smijenjen (niko od klijenata koji je tražio prijem kod ovog bankarskog eksperta nije bio primljen na razgovor). Nama ostaje da nagađamo šta se to desilo, posebno ako se uzme u obzir da se ova banka reklamira kao vrlo uspješna. Zar se mijenja uspješan direktor, ili je u pitanju nešto drugo. Prosudite sami, ali imajte na umu da se sve više otkrivaju nezakonite radnje ove banke, navode iz CEZAP-a, dodajući da se niko ne usuđuje da objavi smjenu.

- I našim skromnim doprinosom. Samo molimo one koji se usude da obave ove smjene, da nas ne zamajavaju pričama o redovnim smjenama, o nekim ličnim razlozima pojedinaca, o....Tih istina smo se naslušali. Međutim, za nas je mnogo interesantnije zašto se ova činjenica krije, zašto javnost nije obaviještena o tome. Možda mediji misle da će objavljivanjem vijesti da je smijenjen ovaj direktor, uticati na sudove, da će biti ugrožena njihova nezavisnost. Ili možda misle da je ovo još jedna dezinformacija CEZAP-a, kao što su mislili kada su na portalima objavljeni stavovi Višeg suda u vezi pomenutih kredita. Ili možda misle da će uticati na pad rejtinga ove banke i njenog „uspješnog direktora“, objasnili su iz CEZAP-a.

Kako se navodi u saopštenju, "da ne bude zablude –njihov stav je jasan".

- Kako su radili (nije samo direktor izgubio svoje mjesto, mnogi iz samog vrha banke su napustili svoja namještenja), tako su i prošli. Služili su kreatorima prevara iz inostranstva, prodavali štetan proizvod našim gradjanima, a onda, baš od svojih gazda bili odbačeni kao iscijedjeni limun. Zaista zavidna sudbina. Svojim sunarodnicima prodavati maglu, a onda doživjeti da ih gazde izbacaju na ulicu. Vjerovatno će dobiti neku apanažu. Ali teba i dalje živjeti u okruženju sa gradjenima koje ste prevarili i gledati ih u oči. Tužno, da tužnije ne može biti, zaključuje se u saopštenju CEZAP-a.

 

 

Portal Analitika