Društvo

KRCIĆ: Ne zna se koliki je promet od posjete turista crkvama u Kotoru

1311Mirza_Krcic
K
od predstavnika vjerskih zajednica ne postoji ineres da se zna koliki je promet od posjete turista crkvama u Kotoru, kazao je za Skala radio direktor kotorske Turističke organizacije Mirza Krcić.

KRCIĆ: Ne zna se koliki je promet od posjete turista crkvama u Kotoru
Portal AnalitikaIzvor

On je za Skala radio rekao da će aktivnosti Turističke organizacije tokom zimskog perioda van turističke sezone u Kotoru, koja podrazumijeva četiri mjeseca, od decembra do aprila, biti usmjerene na izradu planskih dokumenata i izvještaja o radu.

Ovih dana su, ističe Krcić, u Turističkoj organizaciji u izradi tri studije strateškog razvoja Opštine Kotor i to: izrada digitalne mape smještajnih kapaciteta, jedinstvenog elektronskog kataloga i sistema internet rezervacija.

- Druga studija je izrada sistema jedinstvene ponude, takozvane gradske kartice u izletničkim i drugim programima kraćeg zadržavanja turista, i treća studija je stvaranje podsticajnih programa za razvoj seoskog turizma i organizovanje seoskih manifestacija - dodao je Krcić.

Prema njegovim riječima, kapaciteti Opštine Kotor su veliki za razvoj ruralnog turizma, počev od prostora Grblja, zatim Mirca, Gornjeg Stoliva, Gornjeg Orahovca, Krivošija.

- Kada je riječ o gradskoj jedinstvenoj kartici koja, između ostalog, predviđa i vezane ulaznice za posjetu gradskom jezgru, kulturnim institucijama i vjerskim objektima, taj projekat je u Kotoru teže izvodljiv, iz razloga što izostaje volja predstavnika vjerskih zajednica - istakao je on.

Do sada, kaže Krcić, nije prepoznao tu volju i na pravi način nije definisana uloga crkve, jer sa njihove strane ne postoji interes da se zna koliki je promet od posjete turista crkvama.

foto:Radio Jadran

Portal Analitika