Društvo

Bijelo Polje: Pripremni radovi na Azmontovom centru za obuku radnika

1911azmont
P
redstavnici kompanije Azmont su danas, zajedno sa predsjednikom opštine Bijelo Polje Aleksandrom Žurićem, obišli lokaciju u Cerovu, gdje počinju pripremni radovi na formiranju centra u okviru kojeg će se obučavati nekoliko stotina radnika, uglavnom gradjevinskih struka. Planirano je da centar počne sa radom do kraja godine, a obuku će pohadjati zainteresovani radnici, kako iz Bijelog Polja tako i sa čitavog sjevera Crne Gore.

Bijelo Polje: Pripremni radovi na Azmontovom centru za obuku radnika
Portal AnalitikaIzvor

Menadžment Azmont Investmenta je ranije nakon obilaska više gradova na sjeveru Crne Gore odlučio da se Centar za obuku otvori u Bijelom Polju.

Azmontov Centar za obuku radnika za građevinske poslove je partnerski poduhvat građevinske kompanije ALEC DUBAI, koja radi za Azmont na ovom projektu, Opštine Bijelo Polje, uz podršku Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

Obuke i stručna predavanja će obavljati međunarodni i domaći stručnjaci, a po završenoj obuci polaznici će dobiti sertifikat. Predviđeno je da se od 2015.godine u ovom centru organizuju i novi programi obuke iz oblasti turizma i ugostiteljstva.

-Ovo je jedan od najznačajnijih poduhvata lokalne uprave u posljednje vrijeme, upravo zbog činjenice da bi ovaj projekat trebao da doprinese rješavanju značajnog dijela najvećeg problema koji ima opština Bijelo Polje, a to je visoka stopa nezaposlenosti, istakao je Žurić.

Portal Analitika