Društvo

Suđenje Šćepanu Bujiću obilježila svađa advokata

sud
S
vjedočenjem Nikole Đurovića pred vijećem sudije Višeg suda u Podgorici Vesne Pean nastavljeno suđenje Baraninu Šćepanu Bujiću za ubistvo braće Gojačanin u februaru ove godine. Kraj današnjeg ročišta obilježile međusobne uvrede advokata odbrane i zastupnika porodice Gojačanin, javlja radio Antena M.

Suđenje Šćepanu Bujiću obilježila svađa advokata
Portal AnalitikaIzvor

Svjedok Nikola Đurović u svom iskazu je kazao da je do tragedije došlo nakon otprilike trominutnog razgovora optuženog Bujića sa pokojnim Ljubomirom Gojačaninom u barskom lokalu Mister Oto.
- Bujić je sjedio za našim stolom kada mu je prišao Gojačanin i pozdravio se sa Šćepanom, počeo je Đurović svjedočenje. 
Iako navodi da nije slušao detalje razgovora, na osnovu gestikulacija je shvatio da je tema sukob pokojnog Ljubomira sa Šćepanovim 16-godišnjim bratom, nekoliko dana ranije. 
Bujić je, kaže svjedok, bio zaprepašćen pričom, a zatim je izvadio pištolj, na što je, riječima ''što će ti to?!'' reagovao pokojni Gojačanin.
- Obojica su ustali, između njih je, razdavajajući ih stao Nikola Vujović, objašnjava svjedok. Navodi i da je počelo guranje, a zatim su se čuli pucnji. Đurović kaže da je bio u šoku, te da je nakon nekoliko sekundi na podu vidio braću Gojačanin. Na pitanje advokata da li je Bujić stalno nosio pištolj, Đurović je odgovorio potvrdno. 
- Šćepan mi je prije dvije ili tri godine u povjerenju kazao da se ne odvaja od pištolja od kada mu je ranjen otac, rekao je Đurović, koji je sa optuženim bio prijatelj od djetinjstva, a sa Gojačanima je takođe bio u prijateljskim odnosima.
Nakon Đurovićevog svjedočenja tužilac i zastupnik oštećene porodice su zatražili da se u sudu prikaže dio video snimka koji nije prikazan na prošlom ročištu, a na kome se, prema riječima advokata Srđana Lješkovića, vidi prethodni sukob Bujića sa Dejanom Gojačaninom. Portiv toga nijesu ni advokati odbrane, pa će se taj dio video snimka najvjerovatnije prikazati na nekom od sljedećih počišta.
Zahtjev Lješkovića da se zatraži vještačenje forenzičkog psihologa, koji bi ispitao uticaj porodice, sredine, pa i medija na psihologiju Bujića, izazvao je međutim burnu reakciju druge strane. 
Bujićev advokat Zoran Piperović ocijenio je to kao namjerno stvaranje napete atmosfere. Uslijedile su uvrede, pa je na Lješkovićevo ‘’stidite se svojih riječi’’, Piperović odgovorio ‘’čega, ja bih vama imao ponešto da kažem o tome’’.

Prilično bučna i burna polemika advokata, stvorila je nakratko napetost u sudnici, ali se ubrzo situacija ipak smirila. 
Sudija Pean naredno ročište zakazala je za 17. decembar.

 

Antena M

Portal Analitika