Društvo

Božaj: Zaplijenjeno 33 kg skanka

bozaj
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Odjeljenja granične bezbjednosti Podgorica su, juče 18. novembra 2013. godine, u zajedničkoj akciji sa službenicima Uprave carina, na graničnom prelazu “Božaj”, na ulazu u Crnu Goru, zaplijenili oko trideset tri kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga skank, saopšteno je iz Uprave policije.

Božaj: Zaplijenjeno 33 kg skanka
Portal AnalitikaIzvor

Naime, službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Podgorica i carinski službenici su, juče na GP “Božaj”, na ulazu u Crnu Goru, izvršili pretres teretnog vozila marke “Volvo” sa priključnim vozilom marke “Tirsan”, albanskih registarskih oznaka. Pomenutim teretnim vozilom upravljao je albanski državljanin K.F. (53), dok se u vozilu kao saputnik nalazila albanska državljanka S.F.

Prilikom detaljnog pretresa priključnog vozila pronađeno je sakrivenih u kartonu 30 pvc pakovanja koja su ukupno sadržala oko trideset tri kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga skank.

O pronalasku materije za koju se sumnja da je skank obaviješteni su policijski službenici Grupe za borbu protiv droge Podgorica koji su odmah izašli na lice mjesta i izuzeli pomenutu materiju.

Pronađena materija biće poslata na vještačenje u Forenzički centar.

O događaju je obaviješteno Više državno tužilaštvo u Podgorici.

K.F. je lišen slobode zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Protiv K.F. je podnijeta krivična prijava, zbog osnovane sumnje da je počinio pomenuto krivično djelo.

Nakon lišenja slobode K.F. je, sinoć, uz krivičnu prijavu, predat nadležnom državnom tužilaštvu na dalju nadležnost.

 

Portal Analitika