Abiznis

TOŠKOVIĆ: Skupština da obaveže Vladu da udovolji našim zahtjevima

1911kapkapijaok
B
ivši radnici KAP-a koji su stekli uslov za odlazak u prijevremenu penziju su na zboru odlučili da  Skupštini predaju inicijativu, vezano za ispunjavanje njihovih zahtjeva, o čemu mjesecima pregovaraju sa Ministarstvom ekonomije. Kako je Portalu Analitika kazao predstavnik ove grupe radnika Radovan Tošković, inicijativa prema Skupštini biće upućena danas, a poslanici bi trebalo da je razmatraju sjutra.

TOŠKOVIĆ: Skupština da obaveže Vladu da udovolji našim zahtjevima
Portal AnalitikaIzvor

-Od parlamenta očekujemo da obaveže Vladu da udovolji našim zahtjevima, imajući u vidu da je stav većine poslanika da radnici KAP-a moraju biti zbrinuti. Ovi ljudi ne mogu da idu bez ičega, tim prije što će im penzije biti 50 odsto niže od kolega koji su se penzionisali 2009. godine. Moja penzija, na primjer, neće preći iznos od 250 eura- precizirao je Tošković.

Oko 420 radnika KAP-a traže isplatu otpremnina od šest do 14 hiljada eura, 177 eura po godini staža iz stambenog fonda i uplatu beneficiranog staža. Država je do sada uplatila oko 2,2 miliona eura za povezivanje radnog staža i beneficije.

Portal Analitika