Društvo

VUKIĆEVIĆ: Notari žele za sebe veće nadležnosti

baneslajd
O
stavinski postupci još su u nadležnosti sudova, iako je ranije bilo najavljeno da će od 1.oktobra biti povjereni notarima. Zbog čega se to nije desilo u Notasrkoj komori nemaju valjanu informaciju, ali pretpostavljaju da su u pitanju čisto pravni problemi koji se odnose na drugostepenu nadležnost u takvim slučajevima.

VUKIĆEVIĆ: Notari žele za sebe veće nadležnosti
Portal AnalitikaIzvor

- Mislim da su u pitanju problemi čisto pravne prirode, odnosno nemanje dovoljnog broja zakonskih odredbi kojim bi se regulisali ovakvi postupci, pritom ne misleći na postupak sprovođenja na koji će se primjenjivati odredbe Zakona o parničkom postupku. U svakom slučaju naša aktivnost i nastojanje je da dobijemo više nadležnosti i da budemo nadležni za ostavinske postupke, rekao je za „Pobjedu“ predsjednik Notarske komore Branislav Vukićević.

U toku mandata, Vukićević će se, kako dodaje, boriti za dobijanje nadležnosti u oblasti osnivanja i registracije privrednih društava, i djelimično oblasti izvršnih postupaka manje vrijednosti, kao što je to slučaj u nekim zemljama okruženja. Podgorički list podsjeća da je Vukićević prije advokature imao zavidnu sportsku karijeru, najprije kao plej KK „Budućnost“, a potom i trener u tom klubu.

Portal Analitika