Kultura

Dodjela Povelja za izuzetan doprinos u razvoju kinematografije

1911MFF
D
rugi Montenegro Film Forum biće danas održan u Ministarstvu kulture Crne Gore na Cetinju, sa početkom u 10 časova.

Dodjela Povelja za izuzetan doprinos u razvoju kinematografije
Portal AnalitikaIzvor

Ovogodišnja manifestacija održava se upravo pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, a organizuje je Producentska kuće Artikulacija, NVO Montenegro Film Forum i FFHN-Montenegro Film Festival u Herceg Novom.

- Dominiraće teme za koje smatramo da su od izuzetnog značaja za crnogorsku, ali i regionalnu filmsku industriju. Stoga smo se opredijelili za one vezane za podizanje profesionalnih standarda i povećanje stepena integracije u regionalnim i evropskim filmskim tokovima, mogućnostima razvoja preduzetništva, podsticanja samoodrživosti u filmskoj industriji kod nas i u regionu, kao i u promovisanju savremenih modela u razvoju production service-a kao izuzetnog ekonomskog razvojnog potencijala. S obzirom da je u toku javna rasprava o Nacrtu zakonu o kinematografiji, želja nam je da kroz panel diskusiju na temu Finansiranje kinematografije u regionu predstavimo iskustva zemalja regiona sa njihovim zakonima o filmu, benifitima, ali i probleimima u implementaciji – navode organizatori MFForuma.

Učesnici su predstavnici audiovizuelnog sektora iz regiona, uspješni producenti iz regiona i svijeta, kao i filmski profesionalci iz Crne Gore.

Takođe, tom prilikom će biti dodjeljene Povelje za izuzetan doprinos u razvoju crnogorske kinematografije.

 

Portal Analitika