Kultura

Dva nova izdanja Miloša Karadaglića

1911Milos
P
roslavljeni crnogorski gitarista Miloš Karadaglić nedavno je publici predstavio dva nova muzička izdanja.

Dva nova izdanja Miloša Karadaglića
Portal AnalitikaIzvor

Riječ je o kompilacijama kompozicija već objavljenim na naslovima „Mediterraneo“, „Latino“ i „Latino Gold“, a koji su privukle posebnu pažnju.

Kao najavu skoro jednomjesečne turneje po Americi na kojoj se trenutno nalazi, 5. novembra se na tržištu SAD-a i Kanade pojavio album „Cancion“ sa 13 numera. Na njemu se, pored ostalih, nalaze numere „Besame Mucho“, „The Girl from Ipanema“, „Somos Novios“, zatim „Bolero“ Morisa Ravela, kao i djela Astora Pjacole i Hetora Vila-Lobosa. Album je sada dostupan na stranicama Amazona. umusic.ly/MilosCancion

1911Milos1„Novi heroj klasične gitare“, kako je Karadaglića nazvao britanski Dejli telegraf (Daily Telegraph), od 13. novembra je bliži publici u Australiji kroz naslov „Heartstrings“ (Najdublja osjećanja). Riječ je o izdanju koje objedinjuje DVD sa istoimenim dokumentarcem i 17 spotova, i CD sa 12 popularnih kompozicija. Kako se navodi u najavi, dokumentarni film „Heartstrings“ priča „ljubavnu priču“ Karadaglića i gitare, koja ga je odvela do najpoznatijih koncertnih dvorana širom svijeta i smjestila u panteon klasične muzike. Na muzičkom disku su djela nastala pod uticajem latino muzike, prije svega Etide Vila-Lobosa. Sopran Ana Prohaska je solista u djelu „Aria Cantilena“ iz Bachianas Brasileiras br. 5 istog kompozitora. Pjacolin „Libertango“ ovdje je u verziji sa Ksenijom Sidorovom na harmonici i u pratnji Studijskog orkestra Evropske filmske filharmonije sa dirigentom Kristofom Izraelom. Niz nastavljaju hitovi poput „Besame mucho“ i „The Girl From Ipanema“, kao i Ravelov 1911Milos2„Bolero“. Tu su numere „Santaolalla De Ushuaia a la Quica“ iz filma „Dnevnici jednog motocikliste“ i tema iz mjuzikla „Stephen Ward“ koju je Endrju Lojd Veber specijalno pisao za našeg umjetnika.

Inače, nakon koncerata u Los Anđelesu, Njujorku i Čikakagu, Karadaglić će 21. novembra nastupiti u Palm Biču, a dan kasnije u Majamiju. U decembru će ponovo biti gost koncertnih sala širom Evrope.

Podsjećamo, Karadaglić je ljetos za Portal Analitika najavio da će na proljeće izaći album sa novim snimljenim materijalom, na kome će se, pored ostalog, naći i Rodrigov koncert Aranhuez. Kazao je i da će se na tom izdanju „naći neka velika imena“, što za njega predstavlja „pravi izazov“.

Foto: Oficijelna stranica: miloskaradaglic.com, isis-productions.com



Portal Analitika