Fudbal

U naredna dva dana poznati svi učesnici Mundijala

IbraRonaldddo
U
naredna dva dana saznaćemo posljednje putnike na Svjetsko prvenstvo u Brazilu naredne godine, a u centru pažnje su očekivano revanši baraža u Evropi.

U naredna dva dana poznati svi učesnici Mundijala
Portal AnalitikaIzvor

Sigurno najzanimljiviji duel igra se u Sulni, đe Švedska dočekuje Portugal, poslije poraza u prvom meču sa 1:0. Ronaldo je bio strijelac jedinog gola u Lisabonu prošlog petka, pa Portugalci uprkos tome što se revanš igra u Švedskoj u duel ulaze kao favoriti.

„Bićemo i taktički i mentalno spremni za sve što nas čeka. Znamo da je pred nama 90 minuta patnje da bismo ispunili naš cilj i došli do mjesta u Brazilu“, rekao je selektor Portugala Paulo Bento.

Selektor Švedske Erik Hamren rekao je da i dalje vjeruje u plasman na Svjetsko prvenstvo i da će se njegovi izabranici boriti do kraja.

„Borićemo se do samog kraja. Volio bih da rano postignemo gol, možda i dva, ali nećemo stvarati nervozu ako to uopšte i ne učinimo u prvom poluvremenu. Očekujem tešku utakmicu“, naglasio je Hamren.

Prednost poslije prvog meča imaju i Grčka protiv Rumunije, od 3:1, i Ukrajina protiv Francuske, od 2:0. Jedino je duel Islanda i Hrvatske završen bez golova.

U utorak se igraju i revanši završne runde afričkih kvalifikacija. Gana je pred gostovanje Egiptu gotovo sigurno obezbijedila plasman, poslije trijumfa sa 6:1 u prvom meču. Mnogo zanimljiviji će biti duel između Alžira i Burkine Faso, pošto gosti trenunto imaju prednost od 3:2.

Posljednje putnike za Brazil saznaćemo u srijedu. Urugvaj je gotovo sigurno već završio posao, posle trijumfa sa 5:0 nad Jordanom na gostovanju, dok je sličan slučaj i sa Meksiko, koji gostuje Novom Zelandu posle trijumfa sa 5:1.

Ekipe koje su već obezbedile plasman na Svetsko prvenstvo 2014:

Brazil, Japan, Australija, Iran, Južna Koreja, Holandija, Italija, SAD, Kostarika, Argentina, Belgija, Švajcarska, Njemačka, Kolumbija, Rusija, Bosna i Hercegovina, Engleska, Španija, Čile, Ekvador, Honduras, Obala Slonovače, Kamerun.

Portal Analitika