Zabava

Uskoro biografija kontroverzne kreatorke

1811vestvud
V
elika dama britanske modne scene, Vivijen Vestvud je konačno dala svoj pristanak za biografiju koja će se naći u prodaji sledeće godine.

Uskoro biografija kontroverzne kreatorke
Portal AnalitikaIzvor

Biografija slavne kreatorke će najvećim dijelom obuhvatiti njenu fascinatnu karijeru i dosadašnji život, od trenutka kada je predavala u osnovnoj školi do momenta kada je pank donijela na modnu scenu, ali i obukla britansku kraljevsku porodicu.

O njenom životu neće samo pričati ona već i njeni prijatelji, članovi porodice i saradnici. Svoju priču Vivijen će ispričati biografu Ijanu Keliju, koji je do sada napisao biografije Buremela i Đakoma Kasanove.

"Oduševljen sam što mi se pružila prilika da ispričam život jedne tako dobroćudne, drage i razigrane osobe, čiji je modni izraz poznat širom svijeta. Počela je kao učiteljica u osnovnoj školi, ali se na sreću nekako susrela sa čuvenim Malkolmom Meklarenom i odlučila da se iskuša u svijetu mode”, izjavio je Keli.

Sedamdesetdvogodišnja Vivijen je dodala: "Uzbuđena sam što ću konačno ispričati svoju životnu priču”.

Vjerujemo da kreatorka, koja je na modnoj sceni već više od četiri decenije i koja je poznata po svojim političkim i društvenim aktivnostima, ima puno zanimljivosti da nam ispriča.

Biografiju slavne kreatorke objaviće izdavačka kuća “Picador”, a možemo je očekivati u oktobru 2014. godine.

Tekst: b92.net

Portal Analitika