Svijet

Poslednje salutiranje policijskom psu

1811pas1
P
olicijski pas, njemački ovčar, ulazi u bolnicu, gdje će biti uspavan, nakon dvije godine aktivnog i vrijednog rada u policiji. Na vječni počinak ispraćaju ga kolege policajci, sa najvećim počastima.

Poslednje salutiranje policijskom psu
Portal AnalitikaIzvor

Na Fejsbuk stranici Fondacije za radne pse policije u Plimutu policajac Lebreton, koji je bio partner ovog psa, ostavio je oproštajnu poruku koja je doprinjela emotivnom naboju svih koji su ugledali fotografiju.

Policajac je objasnio da su psu, koji se zvao Kajzer otkazali bubrezi, a da se on borio neviđenom snagom. Kada je ustanovljena dijagnoza, Kajzerovo stanje je naglo počelo da se pogoršava, zbog čega su se u policijskoj stanici usaglasili da je najpametnije da se pas uspava.

Fotografija poslednjeg pozdrava policajaca za Kajzerom, neposredno prije dobijanja smrtonosne inekcije, je posle postavljanja na Internet postala viralna i rastužila srca širom planete.

1811pas2

Kajzer me je naučio više o meni samom i mojoj profesiji nego što bih ja ikada mogao da naučim njega. Osjećam se privilegovanim što sam iz prve ruke mogao da svjedočim njegovoj hrabrosti i herojstvu. Počivaj u miru, dečko. Nisam mogao da poželim boljeg partnera ili prijatelja... Učinio si me boljom osobom, boljim trenerom i boljim policajcem. Do sljedećeg viđenja Kai. Volim te i nedostajaćeš mi svakog dana“, rekao je tada Kajzerov partner.

Inače, pas je bio „zaposlen“ u policiji od 2011. godine, kada ga je stanici poklonila jedna žena. Kajzer je tada bio petomjesečno štene.

Izvor: zivotinje.rs

Portal Analitika